Jaanus Karilaid: VEB fondi kahjude hüvitamine tõmbaks saagale joone alla

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Kui parlamendis peaks toetust leidma VEB fondi kahjude hüvitamiseks koostatud eelnõu, jääks hinnanguliselt kuni 15 miljoni euro suurune kohustus kanda Eesti Pangal, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Eelnõu algatasid mullu septembri lõpus viis riigikogu saadikut EKRE, Vabaerakonna ja Keskerakonna fraktsioonidest.

Eelnõu üks eestvedaja Jaanus Karilaid (KE) ütles ERR-ile, et eelnõul on laiem mõõde, kui ainult see, et hüvitada viie ettevõtte kahjud, kes 2004. aastal kohtutee ette võtsid ja 2011. aastal võitjana väljusid, kuid kelle pettumuseks riik oma kohustust ei täitnud.

“Loodan, et kõigi kuue erakonna sees leiame toetust. Reformierakonnal on ka võimalus oma minevikutaagast vabaneda ja tulla puhta lehena Eesti poliitikasse tagasi, mitte seda kinni mätsida ja olla ringkaitses,” lausus Karilaid.

Endine riigikohtu esimees, reformierakondlane Rait Maruste ütles ERR-i raadiouudistele, et ei mõista, miks VEB fondi nõuete juurde on tagasi pöördutud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
6 aastat tagasi

Väga huvitav. Väidetavalt on suur rahapõud, nüüd aga otsitakse kohti, kuhu raha matta.

ostap
6 aastat tagasi
Reply to  Arvos

võime ka lennukilt külvata, see ju köömes kreekale kingitu kõrval

Karialiule
6 aastat tagasi

Idioodi jutt Karilaiult. Keegi paneb raha pihta, nüüd tahab Karilaid selle rahva taskust kinni maksta ja arvab, et sellega ongi saaga läbi. Maksa oma taskust, ampelmann. Saaga on läbi siis, kui süüdlased vastutusele võetakse. Selleks tuleb hakatuseks kogu see lugu riigisaladuse alt maha võtta aga sellega sina, Karilaid, hakkama ei saa. Üleüldse ei saa sa hakkama millegagi peale loba.

moosivaras
6 aastat tagasi

selle keissi dokumendid tuleb saladuse alt vabastada ja sulid päevavalgele tuua, enne ei tasu ühtegi refimadratsit kuhugi valida, ega määrata

kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  moosivaras

Reff on kahe käega poolt, kui Karilaid nad süüst vabastab. Oot, kas Karilaiul on Riigikohtu õigused???

uskmatu-toomas
6 aastat tagasi

Tore keik.Mingi kamp pani raha pihta,siis salatses-salastas kuni kuritegu aegus ja nüüd maksumaksja maksa kõik kinni.Siiani on elus need kes teesklesid mälukaotust ja vassisid !
Nende nimed tuleb kõigepealt igavaseks raiuda praegu ehitatava kommunismiohvrite memoriaali kividesse,et oleks õpetus tulevastele põlvedele !
Miks peaks neid sulisid ja nende järglasi maksumaksja kulul puhtakspesema hr.Karilaid ??