Läänemaa poisid sõitsid Ämarisse aega teenima

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Täna hommikul sõitsid Kaitseväe teenistusse kutsutud Läänemaa noormehed Ämarisse. Foto: Urmas Lauri

Seekordne ports kaitseväkke aega teenima kutstud Läänemaa noormehi viidi hommikul bussiga Ämaris asuvasse logistikaväeossa.

Kaitseliidu staabi juurde kogunenuist polnud keegi varem Ämaris käinud.

„Vähemalt hea lähedal vaatamas käia, kui lubatakse,“ nentis Lihula noormehe Joonas Riistopi isa.

Riistopil pidavat paar tuttavat poissi sealses väeosas ees olema, kuid erilist sõjaväejuttu pole neil omavahel olnud. „Ega neil vist polegi aega niiväga suhelda,“ nentis isa.

Kui kauaks Riistop Ämarisse läheb, polnudki päris selge. Teenistusaeg pidavat praegu olema kas kaheksa või üksteist kuud. „See ju nii lühike aeg võrreldes Vene ajaga, mil tuli sõjaväes olla kaks aastat,“ lisas isa.

Martna noormees Aare Vikman tõdes, et aasta algab kohe töiselt. Seda, et kaitseväeteenistus tuleb tal läbida Ämaris, olevat Vikman teada saanud juba oktoobris. Ka sõjaväeosa olnud tal juba siis teada.

Mis kaitseväes ees ootab, polevat Vikmanil aimugi. Kuigi ka temal on Ämaris vähemalt üks tuttav aega teenimas, pole sõjaväejuttu omavahel olnud. „Oodata ei oska midagi, lähen kohale ja eks siis ole näha,“ lausus Vikman.

Alates 20. märtsist 2015 paikneb logistikapataljon alaliselt Ämaris äsja valminud kasarmuhoonetes, kuhu on loodud kaasaegsed väljaõppe- ja töötingimused nii ajateenijatele kui pataljoni staabile.

Selle aasta esimene kutsumine viib 11 kuuks aega teenima kokku ligi 370 noort.

Kõige rohkem noormehi läbib 11kuulise teenistuse 1. jalaväebrigaadi allüksustes Ämaris, Paldiskis, Tapal või vahipataljonis. Pisut vähem kutsealuseid suundub 2. jalaväebrigaadi, mereväe laevastikku ning staabi- ja sidepataljoni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kesa
6 aastat tagasi

Mins teenisin aega mendis kolmandal korruseo. Ameti nimi oli sokk

Pook
6 aastat tagasi

Meil poisid teenisid kes Vladivostokis, kes Kamtšatkal või Sahhaliini saarel.

Ahtu kaldu
6 aastat tagasi

Meie omad käisid rummus aega teenimas.