Lauri Luik: erakonna huvides on, et turbulents mööduks kiiresti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lauri Luik. Foto: Arvo Tarmula
Lauri Luik. Foto: Arvo Tarmula

Reformierakonna esimees Hanno Pevkur saatis täna Reformierakondlastele kirja, milles kutsus neid toetama Reformierakonna järgmise esimehena Kaja Kallast.

„Eks ta mõneti üllatav oli, kuigi märke oli õhus,“ nentis riigikogu ja Haapsalu volikogu liige, reformierakondlane Lauri Luik. „Tuleb austada praeguse esimehe ostsust, see on tema valik.“

Luige sõnul koguneb lähiajal erakonna juhatus, et otsustada, kuidas edasi minna. Enne erakonna üldkogu kutsutakse kokku ka volikogu. Reformierakonna juht valitakse üldkogul. „Üldkogu koguneb aasta esimeses pooles,“ teadis Luik rääkida.

„Minu huvi on see, et turbulents kiiresti mööda saaks,“ ütles Luik. „Meil on vaja [riigikogu] valimisteks valmistuda, sisulist tööd on palju vaja teha.“

Luik ütles, et tema on huvitatud sellest, et erakond oleks hästi juhitud. „Ma olen algusest peale öelnud, et ma olen erakonna leeris, mitte kuskil paremal või vasemal serval,“ vastas Luik küsimusele, keda ta erakonna juhina toetaks.

Erakonna uue esimehena pakutava Kaja Kallase kohta ütles Luik, et praegu on veel vara tema kohta konkreetset otsust langetada. „Aga ta on nii erakonna sees kui ka väljaspool erakonda üsna polupaarne, tal on suured trumbid,“ lausus Luik.

Hanno Pevkur kirjutas täna erakonnaliikmetele saadetud kirjas, et ta on sügavalt veendunud, et sisekisklustes Reformierakond järgmisi valimisi ei võida. Kui Reformierakond tegeleb Eesti avalikkus sellega, kuidas Reformierakond endale uut juhatust valib, jäävad tähelepanu keskpunktist kõrvale Keskerakonna juhitava valitsuse vead. „Kui on probleem, tuleb sellega kohe tegeleda,“ kirjutas Pevkur. „Seetõttu tegingi juhatuses ettepaneku kutsuda üldkogu erakorraliselt kokku.“

Pevkuri sõnul segab reformikaid praegu suure eesmärgi poole liikumist see, et erakonnas pole riigikogu valimiste võitmiseks vajalikku rahumeelset ja töist õhkkonda.

Kaja Kallas teatas täna, et midagi lõplikku on praegu veel vara öelda. „Aga ma pean uurima ka seda, kas mul on teiste juhatuse- ja erakonna liikmete toetus,” ütles Kallas. Samas lisas ta, et kui erinevad inimesed arvavad, et tema võiks olla see ühendaja, siis ta on valmis seda ette võtma. „Kui mul on inimeste toetus.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu toomas
6 aastat tagasi

Ära Lauri ole kindel,et Kaja selles kambas on võimeline korda hoidma.Pange esimeheks hoopis Randpere,temal äri,pagulas.KGB,komsomoli jne. kogemused.Pealegi püüab igas pulmas olla peig ja …. .

Arvamus
6 aastat tagasi

Luik on tuulelipp. Olgu juht kes tahes, Lauri tahab ikka piruka lähedal olla. Kurb on vaadata neid tänapäeva “komsomolitöötajaid”.