Galerii: Noarootsi koolid tähistasid luutsipäeva

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Lucia-päeva tähistasid Noarootsi õpilased juba 26. korda. Fotod erakogu

Noarootsi koolipere kogunes eile Pürksi kultuurimajja juba hommikuhämaruses, et tähistada kontserdiga luutsipäeva. Rootsi tavade kohaselt valiti neidude seast taas Luciad.

„Mõlemad koolid olid valinud klasside esindajate seast kõige sõbralikuma ja lahkema neiu, sel aastal Linda Malmeti Noarootsi koolist ja Piia Marie Leesme Noarootsi gümnaasiumist,“ vahendas Noarootsi gümnaasiumi rootsi keele õpetaja Inna Rosar.

Luciad, põlevad küünlad peas, tulid kultuurimajja rongkäigu eesotsas. „Tänavune rongkäik oli viimaste aastate pikim – lauljaid oli kokku üle poolesaja,“ märkis Rosar.

Järgneva poole tunni jooksul kõlas saalis peaasjalikult rootsi keel, kuna kõik 11 laulu, mis ettekandmisele tulid, esitati just selles keeles. Lisaks muusikaõpetaja Kadri Kelneri klaverihelidele mängisid lauludele saadet ka õpilased; viiulil Hanna Laura Leesme, kitarril Kevin Kelder, flöödil Iris Johanna Kreen, ksülofonil ja ukulelel Mariliis Kalda. Esmakordselt saatis lauljaid ka gümnaasiumi Lucia viiulil.

Laulude vahele lugesid klasside Luciad temaatilisi luuletusi. Tulemata ei jäänud ka sellele päevale omased safranisaiakesed – rootsikeelse nimetusega „lussekatter“. Neid olid eelmisel päeval küpsetanud põhikooli õpilased õpetajate Endla Kersmani ja Tiina Järve ning kooli koka Aime Pärnaste juhendamisel.

Pärast kontserti läks põhikooli Lucia külla Pürksi lasteaialastele ja gümnaasiumi Lucia Tarekese lasteaeiale Haapsalus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments