Jaak Aab: riigiasutuste keskkontorid tuleb Tallinnast välja kolida

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Töötukassa. Foto Arvo Tarmula


Praeguste plaanide järgi tuleb Haapsalu töötukassasse juurde kaks töökohta. Kokku on Läänemaale planeeritud 19 riigipalgalist kohta. Foto: Arvo Tarmula

Riigihalduse minister Jaak Aab saatis ministritele meeldetuletuseks kirja, et jaanuari keskpaigaks tuleb esitada tegevuskava, kuidas viia Tallinnast välja 13 riigiameti keskkontor, ametite juhtidele tuli see aga üllatusena, sest varem on räägitud vaid nende osalisest kolimisest, kirjutab Äripäev.

Minister Aabi juhtimisel on kokku pandud ettepanekud rohkem kui 1000 töökoha teistesse maakonnakeskustesse viimiseks, kuid piirkondlik jaotus ei ole Aabi jaoks veel ootuspärane.

Tema hinnangul ei ole jätkuvalt Kuressaarde, Kärdlasse, Haapsallu, Jõgevale, Paidesse, Valka, Võrru ja Põlvasse kavandatud piisavas mahus väljaviidavaid töökohti.

“Peame koos pingutama, et pidurdada ääremaastumist ning tagada riigipalgaliste kõrge kvalifikatsiooniga töökohtade kättesaadavus üle Eesti,” märkis Aab.

Lääne Elu kirjutas eelmisel nädalal, et Läänemaa saab juurde paarkümmend riigipalgalist töökohta, see on vähem kui loodetud, kuid rohkem, kui saavad naabrid Saaremaal ja Hiiumaal.

Ministeeriumid on esitanud ettepanekuid kokku üle 1000 riigitöökoha viimiseks üle Eesti kõikidesse maakondadesse. Läänemaale on praeguse seisuga plaanitud 19 töökohta, samuti üks ka Pärnumaa koosseisu kuuluvasse Lihulasse. Kärdlasse läheb 6,8 töökohta ja Saaremaale 10.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Sass1.
6 aastat tagasi

Jaak Aab, eile kell 16.33, täna kell 9.19. miks nii aktiivne ?
valimisteni on rohkem kui 1 aasta.