Ridase-Tuudi tee remonditakse ületuleval aastal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Risti-Virtsu maantee Tuudil. Foto: Urmas Lauri
Risti-Virtsu maantee Tuudil. Kaubiku ja sõiduauto vaheline teelõik tundub olevat remondimata, kuid tegelikult ei erine ta eelnevast teest. Foto: Urmas Lauri

Tänavu remonditi Risti-Virtsu maanteel kaks lõiku kogupikkusega ligemale 20 kilomeetrit. Tuleval aastal sel teel suuri ehitustöid ei tehta, kuid ületuleval aastal peaks rekonstrueeritama 6,4 kilomeetri pikkune teelõik Ridaselt Tuudini.

Lääne maavalitsuses peetud riigiasutuste nõupidamisel novembris kerkis üles küsimus, miks jättis maanteeamet remontimata paarisaja meetri pikkuse teelõigu Tuudil.

Lääne regiooni ehitusosakonna projektijuht Urmas Robam ütles, et enne tänavu rekonstrueeritud teelõigu algust Tuudil on tõepoolest umbes 150 meetri pikkune teelõik, mis väljanägemiselt erineb nii värskelt remonditud teest kui ka sellele eelnevast Risti-poolsest teelõigust. Robami sõnul võibki väljanägemisest tekkida mulje, et jupp teed kahe remonditud lõigu vahel jäi remontimata.

„Nii see siiski pole,“ nentis Robam. Ridase-Tuudi teelõiku rekonstrueeriti tema sõnul viimati läinud sajandi kaheksakümnendate aastate keskel. „6,2 kilomeetri pikkust lõiku Tuudilt Ridaseni pole remonditud, see on kavas 2019. aastal rekonstrueerida, praegu hoitakse see lihtsalt korras.“ Üheks korrastamiseks on ka teelõikude pindamine. Vajaduse korral teostatakse ka kõnealusel paarisaja meetri pikkusel lõigul ribapindamist.

Kõmsi ja Virtsu vahelise ligi 9 kilomeetri pikkuse teelõigu remont läks maksma 4,2 miljonit eurot. Teelõik sai kompleksstabiliseeritud alusel kahekihilise asfaltbetoonist katte ning osaliselt laiendati ristmikke Kõmsil. Rekonstrueeriti ka olemasolevad mahasõidud.

Tänavu taastati amortiseerunud teekate 10,4 km pikkusel Koluvere–Üdruma lõigul. Tööde käigus toimus olemasoleva katte tasandusfreesimine ja tasanduskihi paigaldus ning kogu lõigul uue ühekihilise asfaltbetoonist katte ehitus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments