Ridala vallavanem Helen Rammu saab hüvitiseks üle 21 000 euro

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Helen Rammu. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linnavalitsus esitas linnavolikogule eelnõu, millega määratakse hüvitised Haapsalu linnavolikogu ja Ridala vallavolikogu esimeestele ja Ridala vallavanemale.

Andreas Rahuvarm saab endise Haapsalu linnavolikogu esimehena 4416 eurot ja Olev Peetris Ridala vallavolikogu esimehena 5499 eurot.

Ridala vallavanema Helen Rammu lahkumishüvitis on 21288 eurot, millele lisandub 10. novembri seisuga kasutamata jäänud aegumata põhipuhkuse tasu.

Haapsalu linnavolikogu istung toimub järgmisel reedel, 24. novembril.

Haldusreformi seadus näeb ette, et vallavanemad ja linnapead, keda pärast haldusreformi jõustumist samale ametikohale tagasi ei valita, saavad riigilt valuraha. Kui ametis on oldud vähemalt aasta, saab vallavanem või linnapea kompensatsiooniks aastapalga, alla aasta ametis olnud saavad poole aasta palga.
Kohakaotuse maksab riik kinni ka volikogu esimeestele, keda tagasi ei valita.

Riik otsustas vallajuhtidele valuraha maksta, et haldusreform tehtud saaks ning vallavanemad ja linnapead ei hakkaks töökaotamise hirmus reformi takistama.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdemar
6 aastat tagasi

ei midagi isiklikku, penskari pensioni suurust arvestades tähendab see keskmise vanaduspensioni 409,10 EUR juures (kolmas kvartal 2017, Statistikaamet) 52 kuu pensioni suurust hüvitust. See on omapärane, aga samas pisut omakasupüüdlik.
Riigi teenimine peaks ju auasi olema.

Wtf
6 aastat tagasi

töökaotamishirm…päriselt või?

Marko
6 aastat tagasi

Mitu kuud ta valda juhtis? Mitu kuud juhtis valda Toomas? Hmmm….

Lemps
6 aastat tagasi

Suur tänu ka Herjava küla rahva nimel. Uued teekatted kuuse tänaval ja kogu külal. Nüüd suur tüdruk võid endale midagi ilusat lubada.

no ei saa aru
6 aastat tagasi

Teed oma tööd, saad palka. Edasi saad uue töökoha. Mis kompensatsiooni siin veel vaja on?

vahva
6 aastat tagasi
Reply to  no ei saa aru

Nii vahva lugeda mille eest riik on valmis raha välja käima. Riik maksab selle eest, et koha kaotanud juhid ei hakkaks töökaotamise hirmus reformi takistama ning haldusreform tehtud saaks. Ma tahaks ka saada tasu selle eest, mida ma tegema ei hakkaks. Nii vahva kui mulle makstaks selle eest, et ma suures hirmus töö ees tööle hiljaks ei hakkaks jääma või kaastöötajaid mõnitamise hirmus põlgama ei hakkaks. See on edu võti.

Mustad Mõtted
6 aastat tagasi

Kust nii kindel väide pärineb, et “Riik otsustas vallajuhtidele valuraha maksta, et haldusreform tehtud saaks ning vallavanemad ja linnapead ei hakkaks töökaotamise hirmus reformi takistama.” Riik pidavat teisisõnu tähendama “rahvast”. Meie ei ole küll midagi niisugust otsustanud. Häbi! See sama viimane lause siin tsiteeritud lõigust näitab, et need, kes riiki juhivad, ei ole päris normaalsed. Oli seda jama vaja?

Rein
6 aastat tagasi
Reply to  Mustad Mõtted

Aga rahvas on ju valinud meie riigi juhid, seega juhib riiki ikkagi rahvas.