4

Päevaleht: Eestisse on jõudnud uued narkootikumid

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tantsumuusikafestival Kiltsi. Foto: arhiiv

Tantsumuusikafestival Kiltsi. Foto: arhiiv

Mullusel Weekendi tantsumuusikafestivalilt kogutud uriinianalüüsid näitavad, et Eestisse on on jõudnud uued narkootikumid, kirjutab Päevaleht.

Pärnu haigla anestesioloogia, operatiiv- ja intensiivraviteenistuse juhataja dr Raido Paasma tegi mullusel Weekendil omal initsiatiivil uuringu, milleks koguti festivali välitualettide paakidest uriininäidiseid. Kogutud näidiseid analüüsiti Londonis.

Uuring kinnitas, et ka meile on jõudnud tänapäevased psühhotroopsed ained: katinoonid, mefedroon ja GLB ehk GHB (korgijoogi – toim) eelprodukt. Weekendi uriiniproovidest tuvastati kokku 43 ainet, neist veidi üle kümne olid narkootilised või psühhotroopsed. Peale tänapäevaste psühhotroopsete ainete tuvastas analüüs veel amfetamiini, metamfetamiini, sünteetilist kanepit, kodeiini, fentanüüli, kokaiini ja morfiini.

Paasma uuringu põhjal ei saa öelda, kui laialdaselt on uued psühhotroopsed ained levinud, sest uuring hõlmas ainult ühte festivalisituatsiooni hetke.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
see
see

kole sõna tuleks käibelt keelata ja võtta kasutusele ilus, kena ja tegelikkusele vastav sõna – mõnuaine

ikt
ikt

See mõnu on ju nagu kiirlaen – korraks on hea, pärast paha.

see
see

sama, mis valimislubaduski

Sass1.
Sass1.

Võhik: mis siis vanadel narkootikumidel viga oli?
OK, jõudis kohale: tüütasid ära!

wpDiscuz