1

Jõgisool hukkus elumajapõlengus vanem naine (täiendatud kl 15.14)

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kullamaa lähedal Jõgisoo külas puhkenud tulekahjus hukkus 75aastane naine. Foto Urmas Lauri

Täna pärastlõunal hukkus Kullamaal Jõgisoo külas elumajapõlengus 75aastane naine.

Häirekeskus sai põlenguteate veidi enne kl 13. Helistaja sõnul põles elumaja ja kuulda oli eterniidi praksumist. Tema teada elas majas vanem naine, kuid kas ta võis põlengu hetkel hoones viida, ei osanud ta öelda.

Päästjate saabudes põles maja lausleegiga. Majja sisenes suitsusukelduslüli ning väljast alustati kustutustöödega.

Päästetööid juhtinud Risti meeskonnavanema Alvar Laia sõnul oli päästjatel raskusi põlevasse majja sisse pääsemisega – välisuks avanes sissepoole, kuid ukse ees lebas majaperenaise, 75aastase naisterahva surnukeha. Hetk pärast surnukeha väljatoomist varises maja katus sisse.

Lisaks Risti komandole tulid majapõlengut kustutama Haapsalu, Lihula ja Märjamaa kutselised ning Laukna vabatahtlikud päästjad. Kohal oli ka politsei ja Pärnu kiirabi. Tulekahju likvideeriti kell 14.53.

Sündmuse täpsed asjaolud ja tulekahju tekkepõhjus on alles selgitamisel, kuid Lääne päästekeskuse ennetaja Grete Arumäe soovitab tõsise sündmuse valguses kõigil veelkord mõelda oma kodusele tuleohutusele. „Kontrollige, kas teie suitsuandur töötab ja kütteseadmed on nõuetekohaselt hooldatud. Pöörake tähelepanu ka elektrisüsteemidele ja seadmetele,“ loetles Arumäe. „Palun abistage ka oma eakaid lähedasi ning märgake oma kogukonnas neid inimesi, kes ei suuda oma kodu ohutust ise tagada,“ lisas Lääne päästekeskuse ennetaja Grete Arumäe.

Tegemist on tänavu esimese hukkuga tulekahjuga Läänemaal. Mullu hukkus Läänemaal üks inimene.

Fotod Urmas Lauri ja päästeamet

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Mõisamoor
Mõisamoor

Väga kurb uudis. Kaastunne hukkunule.

wpDiscuz