ERR: varukaid Heltermaale ja Rohukülla ei kerki enne 2019. aastat

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaev Tiiu Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri


Kui parvlaev Tiiu on Rohuküla kai põhjapoolses küljes, ei saa ta silduda, sest seal pole suurtele parvlaevadele kohast kaldarampi. Foto. Urmas Lauri

Riigiettevõte Saarte Liinid, mis haldab sadamaid ja kindlustab mandri ja saarte vahelist parvlaevaühendust, lubab, et 2019. aastal lisandub Rohuküla ja Heltermaa sadamasse varukai uute parvlaevade teenindamiseks, vahendas ERRi uudisteportaal.

Esmaspäeva hommikul katkes laevaühendus Hiiumaaga ning seda mitte ilmastiku, vaid parvlaeva Leigeri rikke ja sobilike sadamakaide puuduse tõttu.

Nii Rohuküla kui ka Heltermaa sadamas on ainult üks kai, kus uutel parvlaevadel on võimalik silduda ja sõidukeid maha- ja peale laadida. Kuna parvlaev Leiger ei pääsenud rikke tõttu esmaspäeva hommikul enam Rohukülast liikuma, ei pääsenud Hiiumaalt tulnud parvlaev Tiiu Rohukülas silduma ja võttis reisijatega tagasitee Heltermaale. Ja oligi laevaühendus Eesti suuruselt teise saarega katkenud.

Kell 11 teatas TS Laevad, et parvlaeva Leiger tehniline rike on kõrvaldatud ja liiklus liinil taastatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments