0

Läänemaa JK võitis jalgpalli U19 Eesti meistrivõistlustel pronksmedali

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Aavo Tomingas. Foto: arhiiv

Läänemaa JK treener Aavo Tomingas. Foto Arvo Tarmula

Läänemaa jalgpalliklubi noortevõistkond lõpetas 19aastaste Eesti meistrivõistlused kolmanda kohaga.

U19 Eesti esiliigas lõi kaasa neli võistkonda. Võitis Pärnu JK 33 punktiga 12 mängust. Teine oli Viljandi Tulevik 19, kolmas Läänemaa JK 10 ja neljas Põltsamaa Sport 9 punktiga.

Vaatamata väiksele konkurentsile on see Lõuna-Läänemaa jalgpallientusiasti Jaanus Getreu sõnul suur saavutus. „Medal on medal. Viimati said Läänemaa võistkonnad pallimängus Eesti meistrivõistlustelt medalid 2009. aastal, kui esikolmikusse jõudsid Lõuna-Läänemaa JK B-klassi tüdrukud ja Taebla A-klassi tüdrukud,” ütles Getreu.

Läänemaa JK treener Aavo Tomingas ütles, et 19-aastaste võistkondi on vähe, sest selles vanuses paremad poisid pannakse juba täismeeste eest mängima. „Ka meil oli raske. Tuumik mängis III liigas meeskonnas, osa poisse U17võistkonnas, mille mängud olid alati päev enne U19 mängu,” ütles ta.

Kevadel arvestas Tomingas U19 võistkonnas ka Florasse siirdunud Karmo Einmanni ja Jako Karistega, kuid mõlemad poisid murdsid end FC Flora U21 koosseisu ja meeste esiliiga eest mängides ei jõudnud enam Läänemaa JK noorte eest võistelda. „Hooaja alguses, kui Flora poisid mängisid, oli näha, et saime hakkama ka Pärnuga,” ütles Tomingas.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz