Galerii: peaminister Jüri Ratas kohtus Haapsalu raudteejaamas rahvaga

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Fotod: Arvo Tarmula

Peaminister Jüri Ratas kohtus täna õhtul Haapsalu raudteejaamas inimestega ja vastas ka nende küsimustele.

“Julgeolek algab siitsamast Haapsalu jaamahoonest, algab sellest, kuidas inimesed omavahel läbi saavad,” vastas ta küsimusele, kas Eesti julgeolek on tagatud.

Jüri Ratase sõnul on julgeoleku vundament ühiskondlik sidusus ja sõjaohtu Eestis ei ole.

Haapsalu raudteejaama oli peaministriga kogunenud kohtuma terve katusealuse jagu inimesi, nii et kõik ei mahtunud istuma.

Peaministrilt küsiti, kas e-hääletamine on turvaline, kui selle juures võib olla terve suguvõsa. “Ärge laske tervet suguvõsa ligi, kui e-hääletate,” soovitas keskerakondlasest peaminister ja kinnitas, et e-hääletamine on turvaline. Ta lisas, et ise läheb tõenäoliselt siiski jaoskonda hääletama, sest see on mugav ja õige.

Murele, et transpordiga on keeruline, vastas Ratas, et valitsus on ühistranspordi parandamiseks ette näinud lisaraha 21 miljonit eurot. Luuakse ühistranspordikeskused, mis otsustavad, kas lisaraha eest alandada piletihinda, tõsta sõitude sagedust, teha uusi liine või muuta maakonnasisene transport ümber nii, et see on sõitjatele tasuta.

Hiljem kohtus Jüri Ratas Haapsalu toomkirikus piiskop Tiit Salumäega, kes tutvustas talle ka ristimiskabelis emaaltarit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments