Läänemaa JK sai hooaja esimese liigavõidu

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

team_vs_kernu_away

Läänlased Kernus. Foto erakogu

JK Kernu Kadakas võõrustas pühapäeval, 9. aprillil kell 16 Kernu põhikooli staadionil Eesti jalgpalli meistrivõistluste III liiga lääne piirkonna II vooru kohtumises Läänemaa JK-d. Mäng lõppes 4:1 läänlaste võiduga.

Läänemaa alustas kohtumist selge ülekaaluga keskväljal ning ei läinud kaua kui pall Kernu väravasse toimetati. Esimese värava puhul oli küll ka pisut õnne. Martin Salf toimetas paremalt äärelt karistusalasse terava tsenderduse, mis alles väravajoonel Kernu kaitsja käest väravasse põrkus – 0:1 Läänemaale.

Mõni rünnak hiljem kasvas Läänema edu, kui Mart Pulst takistas edukalt Kernu kaitsja palli puhtaks löömast ning lahti põrkunud palli saatis karistusala äärelt pöördelt üle puusa Georgi Ivanov – 0:2.

Enne vaheajale minekut määras väljakukohtunik Kernule penalti, kuid pärast abikohtunikuga konsulteerimist jõuti Läänemaa õnneks õige otsuseni, milleks oli penalti tühistamine ning nurgalöögi määramine Kernule. Tarvo Manni oli lasknud esmalt palli üle otsajoone nurgalöögiks ja järelolukorras kukutanud Kernu ründaja Artur Nüüdi.

Teisel poolajal viis Georgi Ivanov Andres Proosvälja täpsest söödust läänlased 3:0 eduseisu.

Kernu sai oma mängu elujõudu, kui paremalt äärelt karistuslöögist antud tsenderdusest suutis tagapostis vabaks jäetud Kernu ründaja palli Läänemaa väravasse toimetada – 1:3.

Läänemaa aga ei murdunud ning lõi ise järgmise ning ühtlasi mängu viimase värava. Debütant, 15-aastane Marten Valk suutis palli püüdmisel eksinud Kernu väravavahti Jan Õuna edukalt survestada ning temalt pall oma valdusse võita. Palli Läänemaale võitnud leidis Valk sööduga Martin Salfi, kes täpse löögiga palli tühjaks jäetud väravasse toimetas – lõppseis 1:4.

Enne kohtumise lõppu teenis Andres Proosväli teise kollase kaardi ja jätma nüüd vahele ka ülejärgmisel pühapäeva liigamängu Tallinna FC Castovanni Eaglesi vastu.

Läänemaa JK eest mängisid Siim Pikkaro, Karel Saarkopli, Andre Kaja, Tarvo Manni, Kristo Enn, Raiko Tähhe, Martin Salf, Mart Pulst, Georgi Ivanov ja Andres Proosväli. Vahetusest sekkusid Joosep Altmets, Marten Valk, Siim Suitsberg ja Morten Saar.

Läänemaa JK järgmine mäng toimub tulevasel pühapäeval, 16. aprillil Haapsalu kunstmuruväljakul, kus väikese karika 1/32 finaalis ollakse külaliseks Haapsalu JK-le.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments