Rukkirahu kanali süvendustööd algavad reede õhtul

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Regula Rohuküla sadamas (urmas lauri) (8)

Pärast süvendamist saavad Hiiumaa ja mandri vahel sõita ka suuremad laevad. Foto Urmas Lauri

OÜ Meremõõdukeskus alustab juba reede õhtul Rukkirahu kanali süvendamist, teatas TS Laevade pressiesindaja Sirle Arro.  

Rukkirahu kanali süvendamistööd tellis madala veetaseme tõttu Hiiumaa ja mandri vahel parvlaevaliiklust korraldav TS Laevad.

TS Laevad juhatuse esimehe  Kaido Padari sõnul on eesmärk puhastada 60-65 meetri laiune Rukkirahu kanal kividest ja kanali keskele kogunenud pinnase vallist. Selle tagajärjel muutub kanal 20-30 sentimeetrit sügavamaks – ulatudes 5,3 meetrini. Süvendamise tulemusena saavad Hiiumaa ja mandri vahel sõita ka suuremad laevad.

Töö läheb koos käibemaksuga maksma 42 000 eurot ja neid teostab Meremõõdukeskus OÜ. Süvendamisega loodetakse valmis saada teisipäevaks, 25.oktoobriks. Parvlaevaliiklust tööd ei takista.

Rukkirahu kanali süvendamine toimub Tallinna Sadama, Saarte Liinide, Hiiu maavalitsuse, Meremõõdukeskus OÜ, Veeteede ameti ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi koostöös.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tihke+Libemokk
7 aastat tagasi

See on kyll hea uudis ja hàmmastav reageerimiskiirus ! Aga ma kardan,et nùùd hakkavad Haapsalu raudtee tahtjad nòudma raudtee pikendamist Heltermaale. Köige kindlam on ehitada tunnel,mitte uusi laevu. Aga takkajàrgi tarkus on tàppisteadus. ?