Promenaadil hulpivad teosed tõstetakse veest välja

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Alates juuni algusest Haapsalu promenaadil kuursaali juures meres hulpinud kunst tõstetakse veest välja.

Ettevõtmise algataja ja eestvedaja Läänemaa ühisgümnaasiumi endise kunstiõpetaja Tiiu Randmann-Mihkla sõnul viis Noarootsi gümnaasium enda „mõõga” ära juba laupäeval. Viljandi gümnaasium viis oma ükssarve ja mustvalge luige ära täna. Kolmapäeval tõstetakse veest välja ka ülejäänud eksponaadid.

Randmann-Mihkla sõnul oli see näitus märgilise tähtsusega, sest temale teada olevalt pole varem Eestis sellist näitust olnud, kust eksponaadid oleksid vees olnud. Seda, kas sarnane näitus tuleb ka tulevad aastal, Randmann-Mihkla öelda ei osanud. 

Promenaadil olid vees Jõgeva gümnaasium, Pärnu Koidula gümnaasium, Viljandi gümnaasium, Võru gümnaasium, Noarootsi gümnaasium ja Läänemaa ühisgümnaasium looming.

Fotod: Kristjan Kosk

promenaadil kust veest välja (1) promenaadil kust veest välja (2) promenaadil kust veest välja (3) promenaadil kust veest välja (4) promenaadil kust veest välja (5) promenaadil kust veest välja (6) promenaadil kust veest välja (7)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tiit
7 aastat tagasi

Täielik jama

1 linnaelanik
7 aastat tagasi

selline näitus võib olla kuskil mujal, mitte avalikus ruumis. MInd väga segas see näitus, puhast vett on niigi vähe.

Kuraator
7 aastat tagasi

Järgmisel suvel pakun omalt pool lisaks: kõlakoda lillaks värvida, kuursaali sisse istumiseks mõned kulunud veoautorehvid viia, paar tühja kaablirulli ka lastele veeretamiseks, rooside asemele õue 1000 plastmassist 1/2-meetrist fallost, Hunniuse ausamba asemele 3 peaga naeratav ahv, kellest on kuldne oda läbi löödud. Kaubamaja ette teen montaazhivahust 3 meetrise mäe, millesse torkan peadpidi sisse 200 kummist piiluparti ja mõne elusa kajaka. Linnavalitsuse ette aga pakuksin 10000! purki sitta. Olen ju ka noor kunstihull ja tahaksin midagi ägedat linna jaoks ära teha.

Meeldis
7 aastat tagasi

Mulle väga meeldis. Eriti see, et gümnasistid olid oma teosed loonud kirega. Reaktsioonid näitusele tõestavad, et ettevõtmine oli rohkem kui äge. Kui need fanaatilised mahategijad samasuguse jõulisusega ka kunstigaleriide näitusi arvustama nüüd hakkaksid, siis oleks veel toredam.

Artur
7 aastat tagasi

Paarist nädalast oleks piisanud. Kogu suvi oli liig, mis liig.

kohalik
7 aastat tagasi

Jalutasin nädalavahetusel promenaadil ja jõudsin järele kahele eeskõndijale. Esimene teisele: “Neid vettepandud kujusid pakuti esiti ülespanekuks Kadrioru tiiki”. Teine esimesele: “Jumal tänatud, et see pauk meist mööda läks.” Sain aru, mida täisealised(!) Haapsalu külastajad tundsid…

mutionu
7 aastat tagasi

Kui laip ja koolnu lõust välja arvata, siis minu meelest oli vahva.

emmu
7 aastat tagasi

jumalast jama

see
7 aastat tagasi

õudusunenägu rikkus kogu suve promenaadil. Paljugi mis mujal , ei pea ilmtingimata meil olema

Kohalik
7 aastat tagasi

See näitus oli kole.

jalutaja
7 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

See näitus oli väga tore. Aitäh tegijatele ja ootus, et järgmisel suvel uuesti.