Auto ajas parvlaeval Hiiumaa kaks inimest alla

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Parvlaev Hiiumaa

Parvlaev Hiiumaa. Urmas Lauri

Eile kell 11.18 juhtus liiklusõnnetus Virtsu-Kuivastu liinil sõitnud parvlaeval Hiiumaa, kus 34-aastane naine käivitas sõiduki Mitshubishi Pajero, kuid kuna käsipidurit ei olnud rakendatud, hakkas sõiduk inertsist liikuma ning sõitis otsa sõiduki ja kaldarambi vahel seisnud 45-aastasele ja 52-aastasele mehele. Kiirabi osutas kannatanutele esmaabi kohapeal.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul oli tegemist õnneliku õnnetusega. “Ilmselt oli põhjuseks juhi apsakas – kas ta võttis käsipiduri maha, et auto liikuma hakkas, või midagi ta valesti tegi,” rääkis Rihvk. Tõnis Rihvk nentis, et laevakompanii jaoks oli tegemist esimese taolise õnnetusega üldse, vahendas Saarte Hääl.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin täpsustas, et pootsman opereeris parajasti kalda- ja laevarampidega, kui tundis, et miski talle seljatagant peale vajub.

„Esialgsetel andmetel oli 34-aastane naine unustanud sõidukil aktiveerida seisupiduri (käsipiduri) ning sõiduk hakkas peale siduri alla vajutamist ettepoole liikuma,“ ütles Haapsalu välijuht Ahti Jõemaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vaatleja
8 aastat tagasi

naised ei lase ülekäigurajal ka jalakäijaid üle. Naised ei peaks autorooli istuma.

Arvos
8 aastat tagasi

Miks ronib sõiduoskamatu naine auto rooli?

Lääne Elu magab, pealkiri on sihilikult vale
8 aastat tagasi
Juku
8 aastat tagasi

Tarmo, päris hea pealkiri 🙂 Kuid ülejäänud tekstis ei ole alla aetud inimestest juttugi. Palun kirjuta ikka allaajamisest ka, kui juba selline huvitav pealkiri või siis teinekord pane ikka õiged pealkirjad.

xy
8 aastat tagasi

Mis mõttes inertsist, kui ta seisis? Gravitatsioonist pigem siiski.