Bluusikorüfeed teevad kummarduse varalahkunud Slavka Kobrinile

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Slavka Kobrin Foto erakoguSlavka Kobrin oli kogu oma elu maapealse paradiisi otsinguil. Fotol on mees oma Costa Rica kodus. Foto: erakogu

Reede õhtul kell 21 teevad Eesti ja USA artistid kummarduse sel aastal meie hulgast lahkunud legendaarsele Slavka Kobrinile, mehele, keda peeti 1980ndatel NSV Liidu parimaks kitarristiks ja keda võrdles Mihkel Raud suisa Jimi Hendrixiga.

Kes lavale tulevad, sai selgeks alles esmaspäeval, kui Augustibluusi programmijuhil Raul Ukaredal oli pilt ees, kes Kobrini muusikutest sõpradest saavad selleks ajaks Haapsallu tulla.

Oma sõbra mälestuseks astuvad lavale solistidena Riho Sibul, Emil Rutiku, Kaire Vilgats ja Freddy Tomingas. Trummide taha istub Michael Miley USA rokkbändist Rival Sons. Kitarri mängivad Raul Ukareda ise ja Jimmi Bluesman Lawsoni taustabändis bluusikilometraaži kogunud Vilho Meier. Basskitarristi koht kuulub mõistagi Raul Vaiglale. „Võib-olla liitub veel keegi,” ütles Ukareda, andes mõista, et nimekiri pole veel lõplikult lukus.

"Ilma Slavkata ei oleks kunagi sündinud just sellist Ultima Thulet ja kui poleks olnud Ultima Thulet või kui see oleks olnud kuidagi teistsugune, oleks kogu meie muusikalugu teistsugune, ja kes teab, võibolla poleks siis Augustibluusigi," ütles Ukareda mõni aeg tagasi ERR-ile. "Peale selle on Slavka kirjutanud palju surematuks saanud Ultima Thule hitte, kuid paljud ei teagi, et need on just tema sulest.”

„Usun, et see saab olema väga võimas värk!” lisas festivali korraldaja Indrek Ditmann.

Esitusele tuleb eranditult Slavka Kobrini looming.

Vjatšeslav „Slavka“ Kobrin sündis Venemaal 1958. aastal. Muusikutest isa ja ema juhtimisel omandas ka tema muusikahariduse. 1980ndate algul mitmetes Venemaa rokkbändides kaasa teinuna kutsus Gunnar Graps 1983. aastal Kobrini Magnetic Bandi kitarristiks. Mõned aastad hiljem jõudis mees koostööd teha Jaak Joala ning Tõnis Mägiga, kelle bändide liikmetest loodi algul Kobrin Blues Band ja seejärel Ultima Thule. 90ndatest alates elas Kobrin välismaal, algul Kanadas ja hiljem Costa Rical. Välismaal elades esines ta harva, mõnel korral oma kodulinnas Cherepovetsis ja 2009. aastal ka Augustibluusil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments