Hiidlased nõuavad koos saarlaste ja läänlastega kuut regiooni

Liina Valdre

liina.valdre@le.ee

Hiiumaa.

Heltermaa sadam on Hiiumaa värav. Foto: Urmas Lauri

Hiidlased on vabariigi valitsuse algatatud riigireformi kava suhtes kriitilised ja koos saarlaste-läänlastega nõuavad nelja asemel kuut regiooni, kirjutab Hiiu Leht.

Vabariigi valitsus toob oma kodulehel riigireformi eesmärgina välja soovi muuta riigi valitsemine lihtsamaks, avatumaks, uuenduslikumaks ja paindlikumaks. Selleks lähtub valitsus reformi ellu viies põhimõttest, et valitsussektori töötajate arv väheneks kooskõlas tööealise elanikkonna kahanemisega.

Paraku tähendab see, et valitsus plaanib sulgeda senised maavalitsused ja maakondliku struktuuri asemel luua neli regiooni. Kava järgi moodustaksid Hiiumaa, Saaremaa, Läänemaa ja Pärnumaa ühise Lääne regiooni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kui lääne virumaa
8 aastat tagasi

Keskus on Tallinn siis liitke haapsalu harjumaaga

no
8 aastat tagasi

millal see reformimine peaks läbi olema ? Ära tüütab juba,üks tahab üht,teine teist.

tehtagu ÄRA ja asi mutt
8 aastat tagasi
Reply to  no

Ongi nii! Ja seda päeva, mil kõik ühtmoodi rahul oleksid, ei tule iial. Mis vahet siin on, palju neid regioone on. Praegugi on paljud riigiasutused Pärnusse kolinud, ma pole küll selle tõttu pidanud kordagi Pärnusse sõitma. Asju saab ajada nii ehk naa, ajada neti teel või osakondades Haapsalus. Nutavad ilmselt ikka need, kes siin palgal on.

2. kodanik
8 aastat tagasi

Miks Sa varem pole teada andnud, et pole kordagi Pärnus käinud? Oleks kõik reformid juba ammu tehtud olnud… :))

Väga positiivne
8 aastat tagasi

Saan aru ,et läänemaa sortsidele see idee üldse kohe ei meeldi,Kõige rohkem ollakse vastu seal ,kus tegutsevad meie sotsid aka kommunistid.

IRWQ
8 aastat tagasi

Et tuleks lääne-saare regioon !!! Kus siis keskus oleks – kuressaares !!! Tahaks näha kuidas haapsalu omad hakkaksid saarele vudima
Pealegi lääne regioon peaks ka suurem olema – saare-, hiiu, lääne – ja pärnumaa kõrval peaks seal olema ka viljandi- ja järvamaa : nüüd tuleks üks tugev regioon ( muideks paljud valdkonnad ongi nii oma tegevuspiirkonnad jaganud )