Valitsus kinnitas haldusreformi ühinemiste käigus elanike arvamuse väljaselgitamise korra

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

kov-uhinemislabiraakimised-2016-050416
Valitsus kinnitas tänasel istungil haldusreformi ühinemiste käigus elanike arvamuse väljaselgitamise ühtse korra.

Seni nägi seadus ette, et elanike arvamuse väljaselgitamise korra kehtestab iga omavalitsuse volikogu. Nüüd väheneb omavalitsuste halduskoormus, võttes neilt kohustuse eraldiseisvalt küsitluse kord kehtestada. Lisaks annab ühtne kord võimaluse küsitlustulemusi omavahel võrrelda.

Elanike arvamus selgitatakse välja küsitluse teel, kas küsitluspunktides või elektrooniliselt. Küsitluse läbiviimise aeg ja koht avalikustatakse vähemalt kaks nädalat enne küsitluse toimumist.

Küsitlusest osavõtu võimalus peab olema tagatud vähemalt kahel päeval, sealjuures peab üks nädalapäevadest olema pühapäev.

Küsitlusest on õigus osa võtta igal küsitluse ajaks vähemalt 16-aastaseks saanud kohaliku omavalitsuse elanikul.

Elanike küsitlus on väga oluliseks sisendiks vastavale volikogule ühinemise kohta otsuste tegemisel, aga lõpliku otsuse tegemise õigus jääb seaduse kohaselt ikkagi valitud volikogule.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
olaf
8 aastat tagasi

Seega siis arvamuse avaldamise kord lähimas tulevikus. Milline on karistus korra rikkumise eest? Kas arvamuse avaldamine on vabatahtlik või kohustuslik?

Triibik
8 aastat tagasi

Ref ja sotsid tahavad kogu riigis vahendeid valimata vòimu oma kàtte haarata.Mingist demokraatiast Eestis enam rààkida ei saa. Ààremaastumine suureneb veelgi. Ùhinemine peab olema vabatahtlik !!

Jüri
8 aastat tagasi

Täpselt sama arvamus.

maakas
8 aastat tagasi

KÜLL meie valitsus ikka muretseb meie volikogude töö eest!Kas tõesti on hakatud volikogude tööde ja tegemiste pärast muretsema.Kõik peab oma kontrolli alla saama,isegi rahva arvamus liitumise kohta. IKKA elektrooniliselt ,siis saab ju kõik numbrid nii serveerida kuidas reformil kasulik nii nagu valimistega.Kui poleks elektroonilist häàletust valimistel,siis oleks reform ammu jubakukutatud!!!