Kohtutäiturid saavad ligipääsu tulirelvade registrile

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Minister Hanno Pevkur 056

Hanno Pevkur. Arvo Tarmula

Valitsus kiitis täna heaks teenistus- ja tsiviilrelvade registri põhimääruse muutmise, mis võimaldab kohtutäituritele ligipääsu tulirelvade registrile. Selle muudatusega hoitakse kokku nii kohtutäiturite kui ka politsei aega, kuna ligipääs võimaldab täituritel registris iseseisvalt relvade võõrandamise keelumärkeid teha.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul on relvade võõrandamise keelumärked vajalikud täitemenetluse tagamiseks. „Täiturid teevad oma toiminguid seaduste ning kohtuotsuste alusel. Politsei ei pea täiendavalt omalt poolt midagi sisuliselt otsustama kui täituril on õigus relva võõrandamise keelumärke tegemiseks, mistõttu ongi mõistlik, et keelumärkeid relvaregistrisse saavad täiturid teha otse, ilma politsei täiendava kontrollita," lausus ta.

Pevkur lisas, et seadusemuudatus hoiab kokku nii politseinike kui kohtutäiturite aega. „Praegu esitab kohtutäitur PPA-le eraldi taotluse, edaspidi saab ta seda iseseisvalt teha paari nupulevajutusega. Lisaks on kohtutäituritel parem ülevaade seatud keelumärgetest ja täitemenetluse lõpetamisega saab need ka kohe eemaldada,’’ sõnas minister.

Politsei- ja piirivalveameti hinnangul kulub aastas keelumärgete tegemisele ligikaudu 333,3 töötundi. Viimase aasta jooksul on esitatud 523 keelumärke seadmise avaldust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Unesolemine
7 aastat tagasi

kohtutäitur on tore sell, ukse taga on ta iga kell. Ma püstoli ostan mustalt turult, sest egas õige relvaga ikka pätti maha ka ei julge lasta ju, pärast seleta, kas hoiatuslasu tegid jne jne, kui pätt ellu jääb, siis tema poolt osavama juristi pärast jääd veel ise süüdi ka. Pole vaja endale keeruliseks ja kalliks asja teha.

jenkem
7 aastat tagasi

tahaks ka avalikult teada palju täiturid päriselt iga kuu taskusse pistavad et kinnisvara kokku ostavad ja länkaritega ringi paugutavad….

Kübe
7 aastat tagasi

Mnjaa. Täituritel tasub karta. Kui võlgnikul on relv siis pole mõtet teda närvi ajada….