Jaaninädala lõpuks on oodata üle 30 soojakraadi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

VASIKAHOLM RAND PÄIKE MERI SUVI02Rõõmusõnumid – rannailmad tulevad tagasi. Foto: arhiiv

Ilmateenistuse andmetel on alanud jaaninädala lõpuks oodata kohati enam kui 30 soojakraadi.

Teisipäeval liigub Poolast üle Baltimaade kirdesse madalrõhulohk. Sajab hoovihma, hommikul ja päeval on ka äikest. Tugevamaid ja tihedamaid sajuhooge on Kesk- ja Ida-Eestis. Tuul on öösel nõrk ja muutliku suunaga, päeval tugevneb läänekaare tuul. Sooja on öösel 10-17 ja päeval 17-23 kraadi, Kagu-Eestis võib temperatuur paar kraadi kõrgemale tõusta.

Kolmapäeval tugevneb Eesti kohal kõrgrõhuala põhjaserv. Kohati sajab hoovihma. Edela- ja läänetuul tugevneb. Sooja on öösel 9-13, päeval 18-23 kraadi.

Neljapäevaks jääb Eesti kõrgrõhkkonna põhjaserva. Nii öö, päev kui ka õhtu on olulise sajuta. Puhub mõõdukas ja nõrk läänekaare tuul. Sooja on öösel 7-12, päeval 19-25 kraadi.

Reedel eemaldub kõrgrõhuala kese lõuna poole ja Põhjamerelt kirdesse liikuva madalrõhualast lähtuva sooja frondi pilved liiguvad üle Eesti. Päeva jooksul suureneb hoovihmavõimalus 30-50 protsendini. Puhub mõõdukas läänekaare tuul, pealelõunal pöördub lõunakaarde. Sooja on öösel 9-14, päeval 20-26 kraadi. Õhuvool kaldub lõunasse ja õhtuks saabub lõunast veelgi soojem õhumass.

Laupäeval jääb Eesti idapoolse kõrgrõhuala ja läänepoolse madalrõhuala piirialale. Kohati sajab hoovihma, suurem on sajuvõimalus öösel. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul, õhtuks pöördub tuul kagusse ja tugevneb. Sooja on öösel 13-17 ja päeval 25-30 kraadi, meretuulega rannikul on kohati jahedam.

Pühapäeval liigub Läänemerelt Eestisse madalrõhulohk. Öö on sajuta, päeval läheneb Läänemerelt sajuvöönd Lääne-Eestisse ja liigub edasi ida poole. Sajab vihma, on äikest. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Sooja on öösel 15..20, päeval 25-30 ja kohati tõuseb temperatuur kuni 33 kraadini, Hiiu- ja Saaremaal on sooja 20-25 kraadi.

Esmaspäeva öösel liigub madalrõhulohk üle Eesti ja selle järel tugevneb päeval kõrgrõhuhari. Öö on vihmane, päeval on üksikuid sajuhooge. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on öösel 15-20, päeval 20-25 kraadi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments