Koolinoored avavad promenaadil mereskulptuuride näituse

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

promenaadi noortenaituse plakat

Reedel kell 17 avatakse Haapsalu promenaadil kunstiprojekt „Kunst meres. Mida? Ja!“. Tööde autorid on kuue riigigümnaasiumi õpilased.

Esindatud on Võru, Jõgevamaa, Viljandi, Noarootsi, Pärnu Koidula gümnaasium ja Läänemaa ühisgümnaasium. Kokku on näitusel kümme skulptuuri, teatas Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Kunstiprojekti idee on pakkuda noortele võimalust oma kunst viia avalikku ruumi, väärtustades seeläbi nii autori tööd kui ka kunsti laiemalt, lisaks harida publikut, kes muidu galeriides harjunud käima ei ole. Avalik ruum on Haapsalu Tagalaht ehk näituse eksponaadid asuvad vees. Sellega osutatakse tähelepanu merele ja merekultuurile. Erilise tähelepanu all on Haapsalu rannapromenaadi merevee olukord, mida tänasel päeval ähvardab kinnikasvamine ja roostumine, selgitas ta.

Näitus on Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilaste ja õpetajate mõte, nemad kutsusid kaasa lööma ka teised riigigümnaasiumid.

Näitus on avatud 10. juunist 21. augustini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments