Keskkonnaameti kuuest regioonist saab kolm

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

keskkonnaamet

Keskkonnaamet kavatseb üle minna valdkonnapõhisele juhtimisele, mis tähendab, et ameti seni kuuest regioonist jääb 1. oktoobriks alles kolm: Põhja, Lõuna ja Lääne regioon. Hiiu, Lääne ja Saare regioonist, mida on seni juhtinud Kaja Lotman, saab Lääne regioon, kuhu hakkavad kuuluma peale Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa ka Rapla- ja Pärnumaa, edastas keskkonnaameti pressiesindaja Sille Ader.

Põhja regiooni jäävad Järva- ja Harjumaa ning Ida- ja Lääne-Virumaa; Lõuna regiooni Jõgeva-, Tartu- ja Põlvamaa ning Võru-, Valga- ja Viljandimaa. Ader ütles, et regioonide juhid valitakse praeguste juhtide seast ning juhtimine muutub valdkonnapõhiseks.

„Viimastel aastatel on keskkonnaameti kuut regiooni juhtinud neli regioonijuhti (Jõgeva-Tartu ja Pärnu-Viljandi regiooni juhi ametikoht on olnud täitmata – toim). Samal ajal on suurenenud kohapealsete spetsialistide otsustuspädevus. Tänavu kasvab valdkondlik juhtimine veelgi,” edastas Ader.

Juba 1. maist peaks alustama valdkondliku üksusena vee-elustiku ja jahinduse büroo, milles on seni regioonide koosseisu kuulunud jahinduse ja vee-elustiku spetsialistid. Regioonidel uut eraldi keskust ei ole.

„Igasse maakonda jääb keskkonnaameti kontor praegusel kujul alles, seega jätkavad spetsialistid tööd oma tavapärastes kontorites – osal muutuvad vaid otsesed juhid ja formaalne kuuluvus struktuuriüksusesse,” selgitas Ader.

Läänemaal on kaks keskkonnaameti kontorit: Haapsalus ja Penijõel. Aderi sõnul peaks muudatused parandama avalike teenuste kvaliteeti. „Muudatuste eesmärk ei ole rahalise kokkuhoiu saavutamine,” märkis Ader. „Klientide tavapärast suhtlust ametiga muudatused ei puuduta. Keskkonnaamet on ka tulevikus esindatud kõigis maakondades,” kinnitas Ader.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments