Risti võib postipunkti asemel saada pakiautomaadi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

risti-kohvik-pood-arvo-tarmula-475x316

Risti postipunkt sai Krooningi tankla hamburgerikioskis tegutseda veidi üle poole aasta, mullu 24. märtsist 9. oktoobrini, siis läksid Omniva ja kioskit pidava Westoili teed lahku. Arvo Tarmula foto

Lääne-Nigula vallavolikogu sotsiaalkomisjon arutab sel nädalal, kas võtta vastu Omniva pakkumine paigaldada Ristile pakiautomaat.

Omniva pakkus Ristil suletud postipunkti asemele pakiautomaati, aga seda vaid juhul kui vald sellele peale maksab, ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikik Lõhmus.

Peale tuleks maksta sellepärast, et äratasumiseks peaks pakiautomaadist läbi käima 800 pakki kuus. Risti postkontoris liikus 30-50 pakki kuus, aga postkontor oli vähe aega lahti ja inimesed saatsid Lõhmuse sõnul tuttavatega pakke Haapsalu ja Uuemõisa pakiautomaatidesse. Lõhmus ütles, et ei saa esialgu avalikustada, kui palju peaks vald hakkama pakiautomaadile peale maksma, sest Omniva on palunud võimalikku summat mitte välja öelda.  

Omniva sulges Risti postkontori mullu oktoobris ja asendas selle postipunktiga hamburgeriputkas. Lõhmuse sõnul aga tuli postipunkti kohta nii palju kaebusi, et punkt pandi kinni.

„Kes tahtis süüa osta, kes pakki saata, söögiostjad olid eelisseisundis ja pakisaatjad pidid ootama,” tõi Lõhmus näite laekunud kaebuste kohta.

Lõhmuse sõnul lahendaks pakiautomaadi paigaldamine vaid ühe, pakkide saatmise probleemi.

„Marke ja ümbrikuid võiks müüa ka valla teeninduspunktis, aga tähitud kirja näiteks ikka saata ei saaks,” arutles Lõhmus.

Lõhmuse sõnul pole postipunkt iseenesest päevakorrast päris maas. Üks võimalikke asupaiku on raamatukogu, ütles Lõhmus.

Kui aga Omniva paigaldaks pakiautomaadi, siis postipunkti Risti rahvas Lõhmuse sõnul enam ei saaks. Kui pakiautomaat siiski tuleb, siis võimalikud asukohad Lõhmuse sõnul on vallamaja või kaupluse juurde,.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nokk kinni saba lahti.....
8 aastat tagasi

Omnivale maksta ei taha,makske siis raamatukoguhoidjale. Kõrgharidusega teenindaja niigi alamakstud.Ei juhtu midagi kui vahel oodata. Ajalehti,ajakirju sirvida või tuttavaga veidi vestelda . See mahavisatud aeg aeg küll ei ole!

irooniline
8 aastat tagasi

Mina ei saa omniva äriloogikast aru. (Keegi peab ajama minu äri sest ma ise ei saa hakkama, aga raha tahan küll). Krt. Pange ona omniva üldse kinni.

kadja
8 aastat tagasi

Mulle sobiks:)Kuigi ma ei saa aru mis hàda,siis ERALDI postkontorit tôôsse panna vàikse raha eest olex(oleks kôik rahul)?!Valla ruumides oli alati toimiv asi minu arust!Kui pood vôi raamatukogu pakuks oma tôô kôrvalt teenust,siis olex lôpuks ikka sama seis mis selle nn.purksiputka ajal!

hädaabinõu
8 aastat tagasi

Seenele!