Norra meedia: Šmigun-Vähi dopinguproovid Torino mängudelt, nii A- kui B-proov, olid positiivsed

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

800px-Kristina_Šmigun_Otepää_MKKristina Šmigun-Vähi. Foto: wikipedia

Norra telekanal TV2 teatab, et Torino olümpiamängudel kaks kuldmedalit võitnud suusataja Kristina Šmigun-Vähi võib dopingu tarvitamise tõttu jääda nendest medalitest ilma, kirjutub Postimees.

2014. aastal peetud Sotši olümpiamängude eel jõudis avalikkuse ette uudis, et Šmigun-Vähi 2006. aasta dopinguproovist leiti halb analüütiline leid. Toona sõnas suusataja, et tema dopinguproovist leiti molekule, mille kaudu on tuletatud kahtlustus keelatud ainete kasutamises.

Norralased kirjutavad nüüd, et nad võivad üheksa aastat hiljem saada medalilisa, kuna 10 km klassikasõidus järgnesid Šmigun-Vähile norralannad Marit Björgen, Hilde Pedersen ning Kristin Sörmer Steira. 7,5+7,5 km pikkuses suusavahetusega sõidus (ka sel alal võitis Šmigun-Vähi kuldmedali) jäi Steira toona esimesena medalita.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Savu
8 aastat tagasi

Ega need Norra ´´astmaatikud´´ paremad pole ,lihtsalt juriidiliselt korras dopingu kasutajad.