Naistefoorumites varitseb kliente surmavate kaalu langetavate kapslitega äritseja

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

IMG_4153Foto: Arhiiv

Surmavate kaalu langetavate kapslitega äritseja müüb kõikjal maailmas inimtarvituseks keelatud kemikaali DNP, mis võib inimese seestpoolt surnuks põletada, ja muid keelatur preparaate, kirjutab Eesti Päevaleht.

See pestitsiidide koostises kasutatav kemikaal võib inimese põhimõtteliselt seestpoolt surnuks keeta. DNP on juba 1930-ndatest saadik inimestel kasutamiseks keelatud. Ent viimane teadaolev DNP-st põhjustatud surmajuhtum oli alles tänavu juulikuus Inglismaal, kus suri 21-aastane tudeng, kes püüdis DNP-ga kaalu vähendada. Pärast seda juhtumit väljastas Interpol üle maailma politseiteenistustele DNP kohta hoiatuse.

Eesti Päevaleht lõi müüjaga kontakti võtmiseks Gmaili varikonto ja kaalumurega kimpus naiseks kehastunud ajakirjanik ostis keelatud ainetega äritsejalt DNP-d ja sibutramiini ehk üht keelatud kemikaali ja üht ohtlikkuse tõttu kasutusest eemaldatud retseptiravimit.

Eestis DNP-d müüv mees juhendas Eesti Päevalehe ajakirjanikku võtma kuni kolm kapslit päevas. Kui Eestis müüdavad kapslid sisaldavad sama palju dinitrofenooli kui 2003. aastal Soomes kätte saadud (380 mg dinitrofenooli kapsli kohta), võinuks juba kolm kapslit neid ostnud u 60 kilo kaaluva naise tappa.

Loe pikemalt Eesti Päevalehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
maali+haapsalust
8 aastat tagasi

looduslik valik…..e