Oktoober oli liikluses mullusest oktoobrist ohutum

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

jalgratas politsei liiklus ülekäigurada

Haapsalus tekitavad liiklusohtlikke olukordi jalgratturid, kes sõidavad rattaga ülekäigurajale. Ülekäigurada ületades peab rattur sadulast maha tulema. MERILIN KAUSTEL-LEHEMETS

Kui tänavu oktoobris hukkus liikluses üks inimene, siis mullu samal ajal kaotas elu seitse, neist kaks purjus juhi süül.

Tänavu oktoobris toimunud 82 liiklusõnnetuses sai vigastada 107 inimest, mullu 119. Joobes juhid põhjustasid üheksa avariid, mis võrreldes aastataguse 21ga on oluliselt väiksem arv. Roolijoodikute süül sai mullu oktoobris viga 26 inimest, tänavu 12.

"Oktoobrikuu liikluspilt on varasema aastaga võrreldes olnud ohutum ning vähem on nii vigastatuid kui ka hukkunuid," kinnitas PPA juhtivkorrakaitseametnik Riho Tänak BNSile. "Tavapäraselt hakkavad sügiseti sagenema jalakäijatega juhtunud rasked liiklusõnnetused, sest õhtune tipptund, mil jalakäijaid on rohkelt liikumas, jääb pimedale ajale. Samas häirivad sel ajal juhtide nähtavust vihmane ja porine ilm."

Kuigi tänavu oktoobris ükski jalakäija liikluses elu ei kaotanud, tuletas Tänak meelde, et jalakäija saab ennast paremini nähtavaks teha helkuriga, mille kandmine pimedas liikudes on kohustuslik.

"Autojuht näeb aga võimalikke ohuolukordi paremini, kui on puhastanud sõiduki klaasid ja tuled ning klaasipuhastajad on töökorras. Samuti tuleb valida sõidukiirus, millega juht saaks vajadusel ohutult jalakäijast mööduda või peatuda," märkis Tänak.

Tänavu kümne kuuga on 1130 raskes liiklusõnnetuses hukkunud 53 inimest ehk kümne võrra mullusest vähem – vigastatute arv aga tõusis sel aastal 1495-le, mis on eelmise aastaga võrreldes 19 võrra rohkem.

Joobes juhi osalusega raskeid liiklusõnnetusi on tänavu kümne kuuga toimunud 114 ehk mullusest 26 võrra vähem. Neis on tänavu viga saanud 151, mis võrreldes mulluse 186ga on 35 võrra vähem. Purjus juhi süül toimunud liiklusõnnetuste statistikas pole aga paranemist olnud – nii tänavu kui ka mullu hukkus joobes roolikeeramise tõttu kümne kuuga 14 inimest.

BNS

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments