Kortermaja Metsa 71 Haapsalus sai eriauhinna

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Korteriühistu Metsa 71_1 Korteriühistu Metsa 71_2 Korteriühistu Metsa 71_3 Korteriühistu Metsa 71_4 Korteriühistu Metsa 71_5 Korteriühistu Metsa 71_6

Fotod: Arvo Tarmula; erakogu

Korteriühistu Metsa 71 Haapsalus sai Eesti korteriühistute liidu konkursil eriauhinna kategoorias "Läbimõeldud õueruum kõigile põlvkondadele".

Ühistu esimees Tiit Koppel ütles, et õueala on tsoneeritud järgnevalt: lapsed, keskealised, pensionärid ja kompost. "Nii on ja see toimib," ütles Koppel.

Enamik asju maja ümber on Koppeli ja teiste elanike oma kätega tehtud. Näiteks lillepeenrad on Koppeli vanemate ja abikaasa rajatud. Koristus käib talgukorras. 

2002. aastal ühistu loonud ja seda juhtiv Koppel elab majas algusest peale, 1971. aastast. "Olen asja põhjalikult ette võtnud," sõnas Läänemaa ainus kutsetunnistusega ühistujuht maja ja ümbruse kujundamise kohta. "Olen vaadanud kinnistu arengut tervikuna."

Lastealas ei ole Koppeli sõnul tegelikult midagi erilist, sest 18 korteriga majas pole ka lapsi; aga lapselapsi juba liigub. Lehtla on aga suvel üsna mõnus paik ja küllaltki kasutatav. "Samas midagi ei ole veel valmis ja areng jätkub," rõhutas ühistu esimees.

2013. aastal sai Metsa 71 presidendi preemia kauneima kortermaja kategoorias.

Korteriühistute liit korraldas korteriühistute konkurssi üheteistkümnendat korda. Parimad valiti kolmes kategoorias: ilus koduümbrus, parim korteriühistu juht ja edukaim renoveerimisprojekt. Välja anti kolm eriauhinda: kodune aialahendus paneelmajale, rõõmus koduümbrus ja läbimõeldud õueruum kõigile põlvkondadele. Konkursi komisjoni kuulusid Triin Reinsalu sihtasutusest KredEx, Hardi Alliksaar Tallinna linnavaraametist, Regina Michaelis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist ja Urmas Mardi Eesti korteriühistute liidust.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass S.
5 aastat tagasi

ja mis aastate pärast juhtub ?

Praegune+elanik
8 aastat tagasi

Linnaviletsus*

Praegune elanik
8 aastat tagasi

Mina ei mäleta sellist “endist elanikku”. Ilmselt on tegu palgalise reformikommentaatoriga. Linnavalitsus võiks tegelike probleemidega tegeleda selle asemel, et netis kommenteerimisega tegeleda.

Endine elanik
8 aastat tagasi

Väga soojad mälestused on sellest majast.

Vääno
8 aastat tagasi

Pets valetab, pole siin keegi joomas käinud.

Pets
8 aastat tagasi

Käisin joomas seal majas kunagi ja lauamänge mängimas. Päris kõvv maja jah.

Imetleja
8 aastat tagasi

Imetlesin seda maja juba varem! Tiit, sa oled super!:)

Anonüümne
8 aastat tagasi

Üks viga sellel majal on küll,välis treppiaste on poolik,kui väljas on pime siis ei näe ,kas astud täpselt keskelt või kõrvale. Paar inimest on sellepärast kukkunud ja kui veel võõras ,jne.

Tore !
8 aastat tagasi

See on tõeliselt armas ja alati korras maja Metsa tänaval. Püsielanikud loovadki kodu tunde (seal elas ka Gunnar Meier) !