5

Kas selvepesulas saab auto paari minutiga puhtaks?

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

jazz pesulaFoto: Jazz Pesulad

Järgmisel aastal hakatakse hiljuti Rannarootsi keskuse juures avatud Euro Oili tankla kõrvale ehitama Jazz Pesulate moodsat automaatpesulat, kuhu tuleb selvepesu võimalus. Paljud autoomanikud on seda tulevast võimalust juba ette kiita jõudnud. Aga kui tõhusalt oma auto sel viisil puhtaks saab?

Seda testis oma auto peal Autolehe ajakirjanik Margus Pipar.

Autode selve- ehk iseteeninduspesulaid on viimasel ajal tekkinud rohkelt üle Eesti, Tallinnast leidsime neid tervelt kümmekond.

Pesemine käib neis iseenesest lihtsalt: sõidad pesukohale, sisestad masinasse mündid ning edasi on sinu kasutuses survepesur, mis vastavalt valitud programmile pihustab autole erinevaid vedelikke, alates leotusainest kuni šampoonivee ja lõpuks kuivatusvahani.

Meie proovisime Tallinnas Liimi tänaval asuvat Smartwashi pesulat, olles enne ettevõtte kodulehel kasutusjuhendiga tutvunud. Sealne pesutsükkel koosneb viiest programmist, kõik kontaktivabad ehk hakkama saab harjade ja hõõrumiseta: eelleotus, survepesu šampooniga, loputamine külma puhta veega, vahaga katmine ja töötlemine kuivatus-läikevahendiga. Kui soovitakse, võib pesula kõrval olevast masinast lisaraha eest veel lisaleotuse teha. 50 senti annab 50 sekundit pesuaega.

Sisestasime automaati viis eurot, iga 50 senti annab 50 sekundit pesula kasutamisaega (maksta sai müntides, vahetusautomaat oli pesulas olemas). Seega oli meie kasutuses pisut üle kaheksa minuti. Katseautoks oli umbes kuu aega pesemata ning igapäevases kasutuses olnud ehk tugevalt määrdunud Ford Mondeo.

Pesu osutus lihtsaks ja tõhusaks. Tõsi, varem korralikult vahatatud Fordilt eemaldub mustus ka üsna kergelt ning esmakordsel kasutamisel meil aega üle küll ei jäänud. Jõudsime parasjagu viimase programmiga end lõdvaks lasta, kui pesuaeg otsa sai.

Tulemus: alles jäi mõni üksik sitikaplekk auto ninas, auto oli üsna märg (järgmisel korral võtame kuivatusspaatli kaasa), veljed osaliselt mustad (oskamatu pesija süü) ning mustal autol hakkasid silma ka õrnad veekuivamisplekid. Kuid esimese korra kohta siiski korralik töö, edaspidi saab kindlasti hakkama kiiremini ja paremini!

Milliseid vigu selvepesulas tihti tehakse? Kas ja kus kasutada pesemisel harju?
http://www.autoleht.ee/Loe pikemalt sel nädalal ilmunud Autolehest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
prügikoll
prügikoll

selveri parklas olev selvepesula on küll üks parimaid asju mis viimastel aastatel haapsallu ehitatud. reaalsus on see, et 2 euroga ehk paari-kolme minutiga saab auto suuremast jamast puhtaks eeldusel et auto saab kord kuus korraliku süvapesu ja vahatamist. teinekord tuleb isegi paar korda nädalas ette seda, et on vaja seal veega üle loputada, näiteks peale porisel-kruusasel teel söitmist, maal vöi metsas käimist. ja noh kui keegi ütleb, et mötetu nii tihti pesta kuna nagunii kohe määrdub ära meie kliimas siis tegelikult on nii, et mida rohkem autosi pesta seda puhtamad on tänavad millest omakorda püsivad autod kauem säravamana kah.

kunn
kunn

Olen teinud nii, et, kui sajab paduvihma ja vaja linnast välja sõita, siis lahustan ämbrisse autošampooni ja valan seda auto esiosa peale. Seejärel sõidan maanteel 100km/h ja nagu survepesuga peseb vihm auto täiesti puhtaks.

juss
juss

Mis krdi pesu on kaheksa minutit? Vihm peseb ka paremini!

Ummm
Ummm

Kas mitte Rannarootsi parklas juba säärane pole?

xp
xp

Minu autot peseb vihm ja täiesti tasuta.

wpDiscuz