Andres Ammas: saadikute autoliisingule tuleb kehtestada mõistlik piirsumma

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Andres Ammas

Andres Ammas. Foto: Arhiiv

Vabaerakonna riigikogu fraktsiooni aseesimehe Andres Ammase sõnul tuleb saadikute autoliisingule kehtestada mõistlik piirsumma ja praeguse kuluhüvitiste süsteemi muutmine on tervitatav.

Ammase sõnul võib praeguse kuluhüvitiste süsteemi põhiprobleemiks võib pidada autoliisingu piiramatut hüvitamist, teatas BNS-ile Vabaerakonna fraktsiooni nõunik.

"Vabaerakond on teadaolevalt kuluhüvitisi kõige vähem kasutanud fraktsioon. Leiame, et sellisel rahal on õigustus vaid juhul, kui see on otseselt seotud tööülesannete täitmisega. Mõistame avalikkuse nördimust, kui paljudel juhtudel jääb kahtlus, et raha pole sihipäraselt kasutatud. Kõige suurem probleem on sisuliselt piiramatu autoliising, millele tuleb kindlasti seada mõistlik lagi," ütles Ammas.

Ammas rõhutas, et erakondade pime ülerahastamine riigieelarvest on siiski nii mahult kui ka sisult palju olulisem probleem, kui kuluhüvitiste küsimus.

„Erakonnad on sõltuvuses suurest riigirahast ja see tekitab palju suuremaid poliitilise kultuuri moonutusi, kui kuluhüvitised,“ ütles ta. Ta lisas, et Riigikogu liikme staatuse seaduse muutmise osas peaksid kõik erakonnad nõu pidama ja ühisele kokkuleppele jõudma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kaks
8 aastat tagasi

näiteks 2 rubla

aga
8 aastat tagasi

…kui paneks ka kohvi- ja pitsapiirangu, Andres? 20 kohvi ja 5 pitsat on sulle ikka liig küll.

hm
8 aastat tagasi

mis mõistlik lagi ??? Mõistlik on see ,kui maksate oma liisingud ise kinni.Inimesed rabavad kahel töökohal,et ots otsaga toime tulla,medõed teevad pikki vahetusi,päästjad töötavad veel kahel kolmel töökohal,et peret toita ja te räägite siin mingitest kuluhüvitistest kõrgepalgalistele inimestele.Kas keegi kunagi midagi reaalset ka hakkab tegema või tahate,et kõik pädevad inimesed välismaale lähevad ??

kagu-eestlane
8 aastat tagasi

KOV – ide ametnikud vuravad ka 24/7 ringi KOV -i autodega, see tähendab kasutavad tasuta transporti. Meil ainsana Tallinn võimaldab lihtrahvale tasuta transporti … peaks olema ka mõtlemise koht…

Tom
8 aastat tagasi

KES TÄNAPÄEVAL ÜLDSE AUTOT LIISIB?? KUI OSTA EI JAKSA SIIS POLE MÕTET MASINAGA RINGI KEKUTADA.

Maksumaksja
8 aastat tagasi

Iga saadik maksku autoliising oma palgast, nagu teeb seda tavakodanik. Need mängud rahva rahaga on aeg ammu lõpetada, lihtsalt häbi selliste ahnurite pärast.

tore
8 aastat tagasi

aga äkki siis algatate arutelu riigikogus, seaduse eelnõu? Tehke ära.

Juuli
8 aastat tagasi

Miks aga üldse kasutada autoliisingu hüvitamist? Sõitke ühistranspordiga ja küsige piletite eest hüvitist!! Kuigi palk on piisav, et ise maksta, tavainimesel aga ei jätku sageli viimase loksu ostmisekski!
Äkki paneks miljoni hoopis ühistranspordi parandamise fondi, et valijal ka midagi paremaks läheks elus, hr Ammas?

Emma
8 aastat tagasi

25 aasta jooksul pole ükski rahvasaadik minuga kohtunud:)

Uskmatu+Toomas.
8 aastat tagasi

Vähendada,suurendada jama kõik! Tuleb palka juurde panna ja las siis oma raha eest kohtuvad valijatega,liisivad kalleid autosid, majoneesi või käivad tordi ja paari pudeli viinaga valijatega kohtumas.Lihtsad inimesed näevad saadikuid ainult televisioonis,enne valimisi nägin isegi paari kolm tänaval .