Merehätta sattus kaks jahti

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

merepääste

Vabatahtlik merepääste. Foto: Arvo Tarmula

29. juulil kell 18.05 teavitasid Osmussaare vabatahtlikud merepäästjad merevalvekeskust, et lähevad appi merehädas olevale jahile, mis vajas tuulevaikuse tõttu abi sadamasse jõudmisel.

Pardal oli kolm inimest, kellegi elu ohtu ei sattunud. Kell 18.30 alustati pukseerimist ja kell 18.55 silduti Dirhami sadamas, vahendas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaja Grak.

 

30. juulil kell 1.49 võttis merevalvekeskus vastu hädaabikutsungi. Kutsungi väljasaatnuga saadi ühendust ja selgus, et jaht on Haapsalu lahes Pinukse nuki lähistel madalikul. Pardal oli kaks inimest, nende elud ohus ei olnud.

Kell 2.17 asus abivajaja poole teele Haapsalu politseijaoskonna merepäästepatrull. Kell 2.59 vabastati jaht madalikult ja kell 3.45 silduti koos abivajanud jahiga Haapsalu sadamas, vahendas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaja Grak.


 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kägu.
8 aastat tagasi

Ja kus oli kirjas,et kapten oli selle koolituse läbi teinud?? Ja ega paber mehest meest ei tee-mõni lihtsalt ongi lammas.Aga põhjendamatu kutse eest tuleks küll arve esitada.

Uskmatu+Toomas.
8 aastat tagasi

Mis kuradi merehäda kui tuult ei ole või Pinukse nuki juures kinni?
Oleme jõudnud ajajärku kus väikelaevniku koolituse läbiteinu ei ole võimeline kõige lihtsamates olukordades ise toime tulema aga kuula sadamas pärast mõne õlle libistamist kui kõvad mehed tegelikult ollakse.5-60 aastat tagasi polnud enamusel jahtidel mootorit,polnud mobiile ega vabatahtlikke päästjaid kõikide asjadega tuli ise hakkama saada.Muidugi on eelpool mainitud juhtudel paslik arve esitada.

Georg
8 aastat tagasi

Tulen ikka pähe. Tuleb see ka pähe, et sellisel juhul pead ilmastikuga eriti täpselt arvestama. Ja veel arvestama, et ootamatuks tuulevaikuseks – planeerima lisaaega, et tuult oodata.

Kàgu
8 aastat tagasi

Kas sulle ei tule mòtet pàhe,et igal purjekal polegi mootorit ?? ?

Georg
8 aastat tagasi

Kas oleks liiga julm selliste “merehädaliste” käest teenuse eest raha sisse nõuda? Või siis saadaks alternatiivina väikelaeva juhi uuesti eksamile?

Kui mul saab metsavahel kütus otsa, kas võin siis ka kutsuda politsei patrulli kohale, kes mind koos autoga lähimasse tanklasse pukseerib?