0

Augustibluus teeb kummarduse vanameister B. B. Kingile

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Augustibluus 

Augustibluusi kontsert raudteejaamas. ARVO TARMULA

Sel nädalavahetusel juba 22. korda toimuv bluusifestival toob Haapsalu lavadele üle 30 kontserdi Ameerika Ühendriikide, Euroopa ja Eesti tippartistidelt ning teeb tänukummarduse kõigi aegade mõjukaimale bluusimuusikule B. B. Kingile.

Kuigi ilmataat pole sel aastal suveürituste korraldajate ja külastajate vastu just kõige armulikum olnud, tuleb Augustibluus festivali peakorraldaja Indrek Ditmanni kinnitusel publiku ette täies ja aina kasvavas hiilguses. „Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, suurele publikuhuvile ja positiivsetele arvustustele paljudes muusikaväljaannetes, on Augustibluusil kindel koht Euroopa tunnustatud bluusifestivalide seas. Piletimüük kulgeb samas rütmis eelmise kahe aastaga, mil  külastajaid oli kokku 12 000 ümber. Eesti inimene on üldse tugevast puust ja ega
lase end ilmast häirida. Mõni väike vihmasabin bluusisõpra ei heiduta,” on Ditmann kindel.

Esinejaid on sel aastal kokku üle 30 ja seltskond on kirju – esindatud on Jaapan, Austraalia, Lõuna-Ameerika, USA ja Euroopa ning mõistagi Eesti muusikud ja ka näitlejad. Kindlasti peaks Ditmanni sõnul aga ära nägema-kuulma mõlema festivalipäeva peaesinejad. Reedel kell 21 tuleb piiskopilinnuse pealavale superkangelase ja maailma kõige kõvema tüdruku tiitli külge saanud jump-bluesi-laulja ja laulukirjutaja Candye Kane, kelle kontol on kolmteist CD-d, miljoneid läbitud kilomeetreid rahvusvahelistel maanteedel ja lugematuid auhindu. Esimese festivalipäeva lõpetab Briti kitarrist, produtsent, laulukirjutaja ja laulja Andy Fairweather Low, kes on tuntud Eric Claptoni bändi pikaajalisima kitarristina.

Laupäeval astub pealaval üles Augustibluusi eriprojekt B. B. Kingi mälestuseks. Kõigi aegade mõjukaim bluusimuusik oleks 16. septembril tähistanud oma 90. juubelit, paraku said tema maised rännakud selle aasta 14. mail otsa. Eriprojekti solistid on Emil Rutiku, Evelin Võigemast, Jan Uuspõld ja telesaate ,,Eesti otsib superstaari” tänavuse hooaja finalist Kristjan Kannukene.

Õhtu lõpetab Chicago bluusilegend, trompetimängija, laulja ja laulukirjutaja Boney Fields, kelle seitsmeliikmelises bändis The Bone’s Project osaleb muusikuid kolmest maailmajaost – Ameerikast, Euroopast ja Aafrikast.

Festivalikavasse mahuvad ka õpitoad, näitused ja traditsiooniline akustiline kontsert Haapsalu vanas raudteejaamas. Kultuurikeskuse ööklubis jämmitakse varajaste hommikutundideni.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz