0

Läänemaa kaotas Pärnule 0:1

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa jalgpalliklubi kaotas eile Pärnu linnameeskonnale 0:1, teatas klubi oma Facebooki lehel.

Kolmapäeval peeti Pärnus Raeküla staadionil maha Evald Tipneri karikasarja 1/32 finaali kohtumine Meistriliigas mängiva Pärnu Linnameeskonna ja III liigas mängiva Läänemaa JK Haapsalu vahel. Kohtumise saatus otsustati alles 92. minutil.

Nagu võis ka juba enne kohtumist eeldada, siis kulges mäng Pärnu poolt palli valdamisega ning Läänemaa poolt kompaktselt meeskonnana kaitstes. Esimesel poolajal aga suutsid ka läänlased Pärnu väravat ohustada ning kahel korral pidi oma oskusi näitama pärnakate väravavaht Hendrik Vainu heade tõrjetega. Teises otsas pidi sekkuma ka Hendrik Siht, kus paaril korral sai teha rutiinseid tõrjeid, kuid ühe korra ka kindla värava ära päästis.

Mainimata ei saa jätta ka pea 30-pealist Läänemaa fännide gruppi, kes terve mängu häälekalt oma meeskonnale kaasa elasid, jättes enda varju pea viiekordses ülekaalus olnud Pärnu poolehoidjad.

Teisel poolajal olid läänlasd juba rohkem väsinud ning Pärnu sai tugevama surve Läänemaa väravale. Pärast kolme 100% võimalust Pärnu poolt, mis väravast mööda lendasid, võis arvata, et tõesti suudab Läänemaa JK Haapsalu Meistriliiga meeskonna lisaajale viia, kuid üleaja viimasel minutil lõi Kristian Lenk peaga värava, viies Pärnu Linnameeskonna 1/16 finaali.

Pärnu peatreener Marko Lelov kiitis pärast mängu ka Läänemaa JK Haapsalu esitust: "Kompliment vastastele, et kuidas mängida lähtuvalt kaitsest ja kuidas ennast salgavalt kaitsta ja võidelda. Pärnu jalgpallil on Läänemaa kaitsemängust väga palju õppida."

Kiidusõnu leidus ka Läänemaa fännidele. Jalgpalliportaal Soccernetis kommenteeris kasutaja ToriPõrgu järgmiselt: "Läänemaa küll kaotas mängu, aga mida suutsid teha umbes 25 Läänemaa fänni, kes olid sõitnud Pärnu omadele kaasa elama. See oli võimas vaade. Laulsid terve 90 minutit ja nautisid mängu. Arvan, et kilomeetri kaugusel olevad kohalikud ehmatasid ka kodus ära, et mis laulupidu seal Rael toimub. Need fännid teevad Eesti meistriliiga omadele ka silmad ette. Aga mängust rääkida, siis esimene poolaeg oli väga võrdne. Teisel poolajal pani Pärnu juba surve rohkem peale ja lõpuks see ka toimis. Suurepärane elamus mängust!"

Läänemaa JK Haapsalu eest mängisid Hendrik Siht, Bert Rotberg, Marek Korpe, Talis Tamm, Tarvo Manni, Leonid Bragin, Aare Avila, Kevin Ivo Ideon, Kristo Linder, Martin Salf, Vladislav Šikirjavõi, Taago Kruuspan ja Kristjan Koppel.

Läänemaa JK Haapsalu järgmine mäng on juba tuleval laupäeval, kui sõidetakse külla Saaremaa Malevale. Kohtumine toimub Kuressaare Põhikooli staadionil ning algab kell 16.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz