0

Silmeti põlengu mürgine suits levib Sillamäe peale

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Ida-Virumaal Sillamäel põleb tööstusettevõtte Silmet hoone, inimesed õnnetuses kannatada ei saanud, kuid päästjad paluvad elanikke üle linna leviva mürgise suitsu tõttu varjuda siseruumidesse.

Kell 15.45 sai häirekeskus teate, et Sillamäel Kesk tänaval on põleng tööstusettevõtte Silmet hoones, teatas BNS-ile Ida päästekeskuse pressiesindaja Helen Tammets. Inimesi hoones pole, osa hoone osa katusest on tulekahju tagajärjel sisse varisenud. Sündmuskohal töötavad päästjad Sillamäe, Narva, Jõhvi ja Kohtla-Järve päästekomandodest ja eritehnika. Kohal on ka kiirabi.

Esialgsel vaatlusel on päästjad kindlaks teinud, et põleb kile, hoones on ladustatud keemilisi aineid.

Tammets ütles BNS-ile, et mürgise suitsu tõttu on päästjate töötingimused väga keerulised. Samuti pole teada, mis täpselt põleb ja kas hoones on ka plahvatusoht. “Seal on keemia, pole selge kas ja kui, siis mis temperatuuril võib plahvatus tekkida. Päästjad oletavad, et hoones on mingid happed, aga täpselt ei teata,” sõnas Tammets.

Silmeti endine omanik Tiit Vähi ütles Delfile, et tema teada sai tulekahju alguse Molycorp Silmeti hoones remonditööde käigus. “Ma usun, et probleem on olnud selles, et hoones number 51 tehti suuregabariidilisi remonditöid, kaasa arvatud keevitust. Ma olen kuulnud, et tööpäeva lõpu poole läks midagi põlema, tulekahju arenes. Olen saanud Silmeti inimestelt infot, et inimesed ei ole kannatada saanud,” rääkis Vähi.

Päästjad paluvad Sillamäe elanikel varjuda siseruumidesse, sulgeda aknad ja uksed sest tulekahjust tulev mürgine suits levib Sillamäe linna peale.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz