Läänemaa koorid on vaimulikuks laulupeoks valmis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Vaimuliku laulupeo proov Jaani kirikus

Eelproovis osales 96 lauljat Läänemaalt, Pärnust, Türilt ja Hiiumaalt. Foto: erakogu

 

Haapsalu Jaani kirikus peeti 7. juunil tänavuse vaimuliku laulupeo ühendkooride viimane eelproov, mida juhtisid peadirigent Raul Talmar ja Pille Metsson.

Eelproovis osales 96 lauljat. Peadirigent oli lauljate ettevalmistuse ja osavõtjate arvuga väga rahul.

Läänemaalt osalesid Haapsalu Püha Johannese koguduse segakoor ja toomkoor, Kullamaa koguduse segakoor, Lääne-Nigula koguduse ansambel Doxa, Ridala kirikukoor ja naiskoor Kaasike. Kaugemalt olid tulnud Pärnu Eliisabeti koguduse segakoor, Türi Püha Martini koguduse ansambel ja Kärdla Johannese koguduse kammerkoor.

Üle Eesti on toimunud kuus ühendkooride proovi, valikkooride, naiskooride ja lastekooride proovid. Piirkondlik lastekooride proov oli Haapsalus 29. mail.  

Ühtekokku astub vaimulikul laulupeol üles ligi 3000 lauljat. Solistidena esinevad Maria Listra ja Oliver Kuusik ning Urmas Lattikase ansambel. Laulupeol kuuleb Eesti koorimuusika klassika kõrval ka uudisloomingut. Esiettekandele tuleb Pärt Uusbergi Tartu laulupeoks loodud „Sanctus“. 

Laulupeo proovis esitleti 4. juunil Tallinnas Toompeal Eesti lipu päeval Eesti Lipu Seltsi poolt vaimulikule laulupeole kingitud ja piiskop Einar Soone õnnistatud Eesti lippu.

EELK kirikupäev ja vaimulik laulupidu „Maarjamaa – Isa maa“ toimub 3.–5. juulil Tartus. Laulupeole on vaba sissepääs. Laulupeo ja kirikupäeva kavaga saab tutvuda siin

Tiit Salumäe
 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments