1

Uuemõisa tuleb Euro Oili tankla

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

euro oil

Läinud nädalal sai Euro Oili tanklakett Ridala vallalt ehitusloa, Euro Oili tankla tuleb Rannarootsi Selveri juurde.

„Ehitusluba on Euro Oilile antud, aga millal ehitama hakkavad, ei tea,” ütles Ridala vallavanem Toomas Schmidt.

Euro Oili omandatud Rannarootsi tee 2 krundile, Stokkeri ja Selverisse mineva tee vahele oligi ette nähtud tanklakoht. Euro Oil Asi juhataja Arno Hirtentreu ütles, et tankla avatakse loodetavasti sel aastal. „Praegu käib ehitaja valimine,” märkis Hirtentreu.

Euro Oil ehitab automaattankla. Samale krundile plaanib Jazzpesulad ehitada nüüdisaegse autopesula. Hirtentreu ütles, et Euro Oilil on Läänemaal veel krunte, kuid ei sel ega järgmisel aastal ole seal kavas tanklat avada. Euro Oilil on Läänemaal seni üks tankla: Haapsalu sadamas asuv hooajaline tankla veesõidukitele. Kogu Eestis kuulub Euro Oili tanklaketti 19 tanklat, 14 on automaattanklad.

Maatüki Uuemõisa Haudejaama tee ja Tallinna mnt nurgale on ostnud ja seal tankla avamist kaalunud ka Olerex, kuid esialgsete plaanide järgi sinna uut tanklat ei tule. Olerex teatas eile, et ostab Lukoili Eesti tanklad, nii et Lukoili Uuemõisa tankla läheb nagunii Olerexile.

„Kaht jaama kõrvuti me ehitama ei hakka. Selleks puudub vajadus,” ütles Olerexi nõukogu liige Antti Moppel.

Olerexil on Läänemaal seni tankla Lihulas. Lihula Lukoili tankla kohta ütles Moppel, et otsus, kas Lihulasse jääb kaks Olerexi tanklat või üks, tehakse pärast müügitehingu jõustumist. Viimane vajab konkurentsiameti heakskiitu. Olerexi müügivõrku kuulub Eestis seni 50 tanklat. Koos Lukoili tanklatega tekib Eesti suurim rohkem kui 80 tanklast koosnev kett.

Lukoili kaubamärk jääb Olerexi kasutusse üleminekuperioodil kuni 12 kuuks. Rannarootsi tee 2 krundile ehitatav Euro Oili tankla on neljas tankla seal kandis. Lähestikku asuvad Lukoili, Statoili ja Alexela tankla. Toomas Schmidt ütles, et inimeste jaoks lööb see ehk hinnad alla. „Vallal pole tihedusest midagi. Mida rohkem, seda parem, aga mõni tankla võiks olla ka Paralepa pool,” ütles Schmidt.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
naiivne unistus
naiivne unistus

stiilis “kodukulud alla”, või nagu grusiinidel tavaks öelda, ühest tünnist ju valatakse

wpDiscuz