0

Laelatu välibaasi uus hoone sai valmis

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

2015_03_laelatu-OK-08[1]Välibaasi uus hoone. OLEV KAAS

Laelatus on valmis saanud Tartu ülikooli eksperimentaalbaasi uus hoone. Puhtu-Laelatu välibaasi rajamise eesmärk on ökoloogiliste ja keskkonnakaitseliste uuringute läbiviimine. Samas kohas paiknes 1983. aastal valminud hoone, mis hävis tulekahjus 2007. aastal.

Keskkonnaameti Hiiu-, Lääne- ja Saare regiooni juht Kaja Lotman ütles, et keskkonnaameti seisukohalt on teretulnud, et ülikool taastas oma välibaasi Laelatus

"Läänemaa on üks rikkamaid maakondi looduse mitmekesisuse poolest ja Tartu ülikooli välibaas näitab, et me ei kaitse asjata siinset loodust. Akadeemiline uurimistöö aitab looduskaitseküsimustes teha paremaid otsuseid, tõstab Läänemaa tuntust maailmas ja tõenäoliselt elavdab ka kohalikku elu," ütles Lotman.

Niitude saatuse eest muretsejana ütles Lotman, et loodab, et uue hoone kasutamine võimaldab paremini hooldada ja säilitada Laelatu puisniitu kui rahvuslikku rikkust.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz