Galerii: Läänemaa ühisgümnaasiumi lipu õnnistamine

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 18

Kolmapäeval õnnistasid EELK piiskop electus Tiit Salumäe ja EAÕK Haapsalu koguduse preester Jüri Ilves Läänemaa ühisgümnaasiumi uue lipu.

Sinistes ja valgetes toonides lipu ühel küljel on kirjas kooli nimi ja teisel küljel kooli sümboliks olev lind. "Valge ja sinine on tarkuse ja taeva värvid," ütles Salumäe.

Salumäe oli lipul olevast kooli sümbollinnust rääkinud ka Haapsalu aukodaniku ja kooli vilistlase Heino Noorega, kes meenutas, et kajakas on julguse ja elu sümbol. "Kajakad lendavad kõrgelt ja trotsivad tormi," vahendas Salumäe Noore sõnu.

Läänemaa ühisgümnaasiumi direktori Leidi Schmidti sõnul on lipu kavandi autor disainer Egon Erkmann. Schmidt ütles, et selle kavandi kasuks otsustati eelmise aasta lõpus.

Esialgu kaaluti, kas esitleda lippu jõuluaktusel, kuid Schmidti sõnul otsustati  mitte kiirustada ja lipu õnnistamine ühendati vabariigi aastapäeva tähistamisega.

Fotod: Arvo Tarmula.

lipu õnnistamine (11)

lipu õnnistamine (1) lipu õnnistamine (2) lipu õnnistamine (3) lipu õnnistamine (4) lipu õnnistamine (5) lipu õnnistamine (6) lipu õnnistamine (7) lipu õnnistamine (8) lipu õnnistamine (9) lipu õnnistamine (10)  lipu õnnistamine (12) lipu õnnistamine (13) lipu õnnistamine (14) lipu õnnistamine (15) lipu õnnistamine (16) lipu õnnistamine (17) lipu õnnistamine (18)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pois
9 aastat tagasi

Puudu on ehk lennunr. või üks aastaarv?Lennula lind paistab lipul olevat,ja ikka rahutuvi meenutab rohkem.Kajakate kisa nende küsimuste osas on vaibunud.Aga haridusministeeriumist ei hingelistki kohal polnud?

haritud
9 aastat tagasi
Reply to  pois

inimesed silmamoondamisega ei tegele

LYG
9 aastat tagasi

Puudu oli vaid rabi ja imaam.

..
9 aastat tagasi

aga lipp on kena

mis
9 aastat tagasi

siis selle pappide manipulatsiooniga selles lipus muutub, tähendab see seda, et see lipp on nüüd jumalale alistatud/allutatud