Lääne Elu ajakirjaniku foto jõudis presidendiballile

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

24. veebruaril kogunes Jõhvi kontserdimajja üle 850 inimese, et kuulata vabariigi presidendi kõnet ja nautida Eesti Vabariigi aastapäeva pidulikku kontserti. Kontsert osutus võimsaks visuaalseks vaatemänguks.

Kontserdile eelnes president Toomas Hendrik Ilvese kõne. President rääkis kõnes valimiste tähtsusest ja kutsus kõiki kodanike sellest osa võtma. Veel rääkis Ilves olukorrast Ukrainas ja mida see Eestile tähendab. President jättis õhku ka küsimuse, kas Eesti on jõudnud sinna maale, kus igat elanikku koheldakse kui kurjategijat või poolearulist. Tähelepanu pööras Ilves ka haridusele ja sellele, kas me õpetame oma lastele tulevikuks vajalikku oskusi.

Kontsertkava alguses tuli esitlusele Eesti ajalehtede liidu pressifotode konkursile saadetud fotodest koostatud "Vabariigi kodanikud", mida saatsid pildid aasta sündmustest, kuhu oli lisatud Jaan Pehk. Üks fotodest oli tehtud mullu 17. juunil Puises, kus Lääne Elu ajakirjanik Urmas Lauri tabas tuletõrjujate tööd pildistades hetke, mil päästja võttis lohutuseks õlgade ümbert kinni leekides maja rentnikult.

Fotod: Andrus Putting

EV97_0514 EV97_1240

Tuletõrjuja lohutab Puise küla meest, kes jäi 17. juunil tulekahju pärast koduta. Foto: Urmas Lauri

pehk ja sihv delfi tv

Haapsalu raudtee taastamise eest võitlev Neeme Sihv ja Jaan Pehk. Foto: Ekraanitõmmis Delfi TV ülekandest

EV97_1243 EV97_1362

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu Toomas.
9 aastat tagasi

Oleks Pehk ka deklameerinud oma üllitist-pärast joomingut Pärnu teatri näitlejatega ärkan munakivisillutisel,m… pükste peal,s… püksis okserida rinna ees ,oleks asjal veel rohkem jumet olnud.