Ilmateenistus: Veebruarikuu tervikuna kujuneb keskmisest soojemaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilm 2015-02-10 10.49.49 Kaart: Riigi Ilmateenistus

Itta taandunud madalrõhulohu järel võtab lühiajaliselt ilma kujundamise enda kätte nõrk kuiva ilmaga kõrgrõhuväli.

"Taevas läheb selgemaks ja päikegi tuleb pilve tagant välja. Õhumass meie kohal on soe ja päevane termomeetrinäit kerkib kindlalt plusspoolele," ütles ilmateenistuse sünoptik Kertu Vait.

Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 4 kuni 9 m/s, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Sooja tuleb 1 kuni 5 kraadi.

Kolmapäeval (11. veebruaril) jõuab järgmine madalrõhkkond Skandinaavia ja Teravmägede vahele. Kesk-Euroopa kohal valitseb kõrgrõhuala. Eesti jääb kahe rõhuala piirimaile ja ilm on olulise sajuta. Puhub edelatuul 4-9, rannikul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval 0..+4°C.

Neljapäeval (12. veebruaril) riivab Eestit üle Põhja-Skandinaavia liikuva madalrõhkkonna serv. Suuremat sadu ei tule, kuid kohati võib vesiseid helbeid pudeneda. Puhub edelatuul 6-11, rannikul puhanguti kuni 15 m/s, õhtul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, päeval 0..+3°C.

Reedel (13. veebruaril) saab veidi mõjusamaks väike kõrgrõhuhari. Ilm on suurema sajuta. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, päeval 0..+3°C.

Laupäeval (14. veebruaril) ja pühapäeval (15. veebruaril) jääme idapoolse kõrgrõhuala ja läänepoolse madalrõhuala piirimaile. Suuremat sadu ei tule, kuid üksikutes kohtades võib helbeid pudeneda. Lõunakaare tuul on laupäeval nõrk, pühapäeval tugevneb kagutuul 5-10, õhtul saartel puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval -1..+2°C.

Esmaspäeval (16. veebruaril) püsib Venemaa kohal kõrgrõhuala, lääne poolt suureneb madalrõhkkonna surve. Sadu Eestini ei jõua, kuid kagutuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -2..-7, päeval -3..+1°C.

Teisipäeval (17. veebruaril) võivad madalrõhkkonna pilved üle Läänemere jõuda ning Eestisse lund ja lörtsi tuua. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval -1..+1°C, saartel võib paar kraadi kõrgemale tõusta.

Allikas: Riigi Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments