Meedia mainis riigikogu liikmeist kõige sagedamini Jürgen Ligi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Enn Eesmaa. Foto: Arvo Tarmula

Eesti meedia mainis jaanuaris riigikogu liikmeist kõige sagedamini Reformierakonda kuuluvat endist rahandusministrit ja praegust riigikaitsekomisjoni esimeest Jürgen Ligi, kes ületas uudisekünnise kokku 518 korral.

Meediamonitooringu ja analüüsiteenuse Station.ee andmetel järgnesid Ligile 242 mainimiskorraga Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni aseesimees juhan Parts, 218 mainimiskorraga Keskerakonna fraktsiooni juht Kadri Simson, 212 mainimiskorraga Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) kuuluv riigikogu esimees Eiki Nestor ja 210 mainimiskorraga Reformierakonda kuuluv põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste.

IRL-i esimeest ja fraktsioonijuhti Urmas Reinsalu mainis meedia 175, Keskerakonna fraktsiooni liiget ja partei peaserkretäri Priit Toobalit 167, SDE fraktsiooni liiget ja erakonna peasekretäri Indrek Saart 165, samuti sotsiaaldemokraati ja sotsiaalkomisjoni juhti Heljo Pikhofi 159, fraktsioonitut Eesti Vabaerakonna esimeest Andres Herkelit ja Keskerakonna fraktsiooni kuuluvat Enn Eesmaad võrdselt 155 ning IRL-i fraktsiooni kuuluvat Jaak Aaviksood 154 korral.

Keskerakonna fraktsiooni liige Mihhail Stalnuhhin ületas uudisekünnise 144, keskerakondlasest riigikogu aseesimees Jüri Ratas 142, IRL-i fraktsiooni kuuluv väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson 136, Keskerakonna fraktsiooni liige Viktor Vassiljev 135, Reformierakonna fraktsiooni esimees Kristen Michal 119, fraktsioonitu SDE liige Rainer Vakra 117, samuti SDE-sse kuuluv rahanduskomisjoni esimees Rannar Vassiljev ja Keskerakonna fraktsiooni asejuht Mailis Reps võrdselt 116 ning samuti Keskerakonna fraktsiooni kuuluv Siret Kotka 110 korral.

Ülejäänud riigikogu liikmeid mainis meedia detsembris vähem kui 100 korral.

Meediamonitooringu ja analüüsiteenuse Station.ee ülevaade kajastab uudisteagentuuri BNS, eesti- ja venekeelse trükimeedia ning suuremate võrguväljaannete uudiseid, samuti televisiooni ja raadiot. Arvestatud ei ole linna-, linnaosa- ja vallalehtedes ilmunud artikleid.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments