Afganistanis kaks soomlannat tapnud mees mõisteti surma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

seija järvenpää harri toivola pohjojainenSeija Järvenpää oli suurte kogemustega misjonär, kes on abiks olnud ka läänlastele. Foto: Harri Toivola / Pohjalainen

Soome välisministeerium kinnitas, et möödunud aasta juulis Afganistanis kaks humanitaarabitöötajatest Soome naist tapnud mees mõisteti surma, vahendas ERRi uudisteportaal.

Taksos olnud naised lasti maha Lääne-Afganistanis Heratis, vahendas Helsingin Sanomat.

Nädalavahetusel mõistis kohus tapmises süüdistatavale surmaotsuse. Tapja kahest kaasosalisest sai üks viie aasta ja teine kahe ja poole aasta pikkuse vanglakaristuse.

Välisministeerium sai kohtuotsustest teada eile mitteametlikke kanaleid kaudu. Ministeeriumi Lõuna-Aasia üksuse juhataja asetäitja Olli Ruohomäki ütles, et tegemist on esimese astme kohtu otsustega, mille peale on võimalik edasi kaevata, ning et õigusemõistmine selles asjas võib kesta veel pikka aega.

Soome, nagu teisedki Euroopa Liidu liikmesriigid, on surmanuhtluse vastu ning meenutab seda Ruohomäki sõnul sobival ajal Afganistanile.

25. juulil kirjutas Lääne Elu, et Afganistanis tapeti Haapsalus töötanud Soome misjonär.

24, juulil tapeti Afganistani lääneosas kaks Soome naist, kes töötasid seal rahvusvahelise abiorganisatsiooni koosseisus. Üks hukkunuist oli Seija Järvenpää, teatas ajaleht Pohjalainen. Läänlased teavad Järvenpääd paarikümne aasta tagusest ajast, mil ta oli Eesti luterikiriku juures misjonitöö tegija.

Tapetud soomlannad töötasid Heratis Shar-e-Now piirkonnas rahvusvahelises humanitaarabiorganisatsioonis, teatas Soome luterikiriku rahvusvahelise abi organisatsioon Kansanlähetys oma veebilehel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments