Villu Baumann avas Tallinnas näituse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu käsitööõpetaja Villu Baumann avas jaanuari alguses Tallinnas inglise kolledži raamatukogus oma keraamiliste pudelite näituse, kus ta eksponeerib ligi 70 isetehtud glasuuritud savipudelit.

Baumann ütles, et väljas on tema viimase 1,5 aasta töö. Suure osa pudeleid tegi ta tänavu suvel oma maakodus.

“Keraamika on minu nõrkus. Taastusin operatsioonist ja tegin põõsa vilus 30 pudelit,” sõnas Baumann.

Pudelite vastu on Baumann ammu tundnud huvi. Peale selle, et ta ise pudeleid teeb, on ta neid ka aastaid kollektsioneerinud. Kogus olevad pudeleid pole Baumann kokku lugenud, aga pakkus, et neid on 300 ringis.

“Viisteist meetrit riiulit on pudeleid mitmekordselt täis,” ütles Baumann.

Päris iga pudelit Baumann oma kollektsiooni ei võta. See peab talle meedlima ja olema maitsekas. Hulga pudeleid on ta kaasa toonud reisidelt. Lemmikpudel on Madeiralt, samuti kiitis Baumann üht Kreekast toodud “head” pudelit.

Villu Baumanni pudelinäitus inglise kolledžis on avatud 20. veebruarini. Baumann on oma loomingut inglise kolledžis eksponeerinud ka varem. Praegune on tema viies näitus seal.

Näitust on toetanud kultuurkapital.

Fotod: Erakogu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Elvi
9 aastat tagasi

~Väga ilusad! Jatkugu ideesid, tahet neid ellu viia ja tugevat tervist!