Moskva kohus pikendas Kohveri vahi all hoidmise tähtaega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Moskva Lefortovo rajooni kohus pikendas esmaspäeval kaitsepolitsei töötaja Eston Kohveri vahi all hoidmise tähtaega 5. aprillini.

Kohverile Vene riigi poolt määratud kaitsja advokaat Jevgeni Aksjonovi kinnitusel palus Kohver edastada kodumaale head uueaastasoovid, samuti tänud senise toetuse eest. Ühtlasi avaldas Kohver lootust, et eestimaalaste toetus jätkub ka edaspidi, rääkis Aksjonov BNS-ile.

Tema sõnul kohtub teisipäeval kell 10 Kohveriga Eesti arst, kes kasutades Lefortovo vangla seadmeid, kontrollib Kohveri tervislikku seisundit. Ühtlasi viibib kohtumise juures ka Eesti konsul.

Eesti kaitsepolitsei teatas 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum toimus Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Kaitsepolitseinik Eston Kohver viidi füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments