Palo: maapiirkondade postkontorite laialdast sulgemist ei tule

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Urve Palo (2)Urve Palo. Foto: Urmas Lauri

Majandusminister Urve Palo sõnul maapiirkondade postkontorite laialdast sulgemist ei tule ning on vajalik laiendada postkontoris pakutavate teenuste hulka.

"Veel mõned aastad tagasi oli mul Eesti Posti tuleviku pärast tõsine mure. Nagu me kõik teame, saadetakse kirju aina vähem. Ka meediat loetakse rohkem internetist ja aina enam on peresid, kes ei telli ühtegi ajalehte-ajakirja. Kuid ettevõtte juhtkond on suutnud arendada uusi teenuseid ja edukalt siseneda uutesse valdkondadesse ning täna on Omniva kasumis. Rahvuslik postiettevõte on kasvanud rahvusvaheliseks logistikaettevõtteks," ütles Palo reedel Omniva aastakonverentsil.

Palo sõnul nõustus ta postiteenuse hinnatõusuga, kuna sellest tulevad vahendid suunatakse palgatõusu.

"Kindlasti huvitab teid ikka ja jälle tõstatuv postkontorite võrgustiku teema. Võin öelda, et hetkel postkontorite massiline sulgemine teemaks ei ole. Vastupidi, näen postkontoritel aina suuremat rolli selles, et ka maapiirkondades tunnetaksid inimesed riigi kohalolekut ja ei peaks eluks vajalike teenuste saamiseks mitmeid kümneid kilomeetreid sõitma. Postkontorites pakutakse juba praegu väga laia valikut teenustest, kuid neid võiks olla veelgi rohkem," rääkis Palo.

Tema sõnul võiks muuhulgas otsida koostöökohti posti- ja pangateenuste osutamisel. "Teame, et SEB Pangaga see koostöö juba toimib," märkis Palo.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jah
9 aastat tagasi

ainult võibolla üle ühe pannakse kinni, sest kes seal ikka enam käib

kitsas sulgemine
9 aastat tagasi

laialdast ei tule, aga midagi tuleb. see selgub peale 1. märtsi.