Läänemaa maadlejad tõid koju viis esikohta

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

maadlus

Lihula maadluspoisid. Foto: erakogu.

Aleksander Abergi mälestusvõistlustelt Kallaveres novembri alguses tõid Läänemaa noored maadlejad viis esikohta.

Edukaim oli Haapsalu maadlusklubi Dünamo kolme esikohaga. Kõige vanemaist, 1994–1996 sündinud poistest võitis kuni 74 kg arvestuses esikoha Lauri Leier ja üle 74 kg hulgas Reimo Milva.

1997–1999 sündinuist tuli kuni 100 kg poiste seas esikohale Dünamo esindaja Keiro Raudkats. Ta võitis oma põhirivaali Artur Vitinit, keda ta pole varem võitnud, ütles treener Aap Uspenski.

Samas vanuserühmas sai kuni 63 kg poiste hulgas teise koha Lihula raskejõustikuklubi Leola esindaja Werner-Veiko Kleinod, kuni 85 kg seas oli kolmas Dünamo esindaja Siim Raudsepp.

2003–2004 sündinute seas oli kuni 40 kg poiste hulgas esimene Leola esindaja Eerik Pank. Kõige nooremate, 2005 sündinute ja nooremate seas tuli kuni 45 kg poiste hulgas esimeseks Martna maadleja Hendrik Rämman. Samas klassis kolmas oli Leola maadleja Aivar Nikkel. Kolmanda koha sai ka kuni 32 kg hulgas võistelnud Leola maadleja Stefan-Lauri Mölder.

Abergi mälestusvõistlused, kus osales 167 maadlejat, neist 18 Läänemaalt, oli maadlejail selle aasta viimane suur võistlus, ühtlasi kuuest osavõistlusest koosnenud kadettide (sündinud 1997–2000) seeriavõistluse viimane võistlus. Sarja kokkuvõttes selgus 30 parimat maadlejat, kes saavad maadlusliidult rahalise preemia.

Läänemaa maadlejaist võistlesid end 30 parema hulka Keiro Raudkats (12. koht) ja Siim Raudsepp (22.). Uspenski sõnul osalesid mõlemad maadlejad kuuest võistlusest neljal. „Kui oleks rohkem osalenud, oleksid nad kindlasti ka kõrgemale kohale jõudnud,” lisas Uspenski.

Uspenski hinnangul on maadlus Läänemaal tõusuteel. Maakonnas tegutseb kolm maadlusklubi: Haapsalus, Lihulas ja Martnas. Seda on rohkem kui mitmes suuremas maakonnas.

Tänavusel maadlusaastal on läänlased saavutanud häid tulemusi nii õpilaste, kadettide kui ka juunioride klassis. Kõige kõrgema tiitli tõi Läänemaale kevadel Põhjamaade kadettide meistrivõistlustel esikohale tulnud Kairo Raudkats, kes oli kadettide seas oma kaalus ka Eesti meister.

Samas vanuseklassis tuli oma kehakaalus teiseks Leola klubi maadleja Fred Martin Mägi, kolmanda koha said oma kehakaalus Argos Lobja (Leola) ja Siim Raudsepp (Dünamo). Dünamo maadleja Sander Jõk oli meistrivõistlustel 5.

1999–2000 sündinud poiste seas tuli tänavu Eesti meistriks Martna maadleja Kaarel Tamm, Lihula poiss Ainar-Sten Junker oli kolmas.  

Juunioride hulgas tuli Eesti meistrivõistlustel teiseks Lihula maadleja Joonas Kaskmäe. Kolmanda koha tõid maakonda Dünamo maadlejad Lauri Leier ja Reimo Milva.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Leho M.
9 aastat tagasi

Tublid poisid !