Aivo Paljasmaa: Jalgpall läheb veelgi teravamaks ja õelamaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kõik meeskonnad on ennast näidanud, alagrupiturniiri esimene voor sai läbi! 16 mängus löödi 49 väravat ehk keskmiselt kolm väravat mängus. Tulid ka esimesed viigid. Brasiilia jalgpalli MMi 13. matšis pusisid platsil ilmetult Iraan ja Nigeeria 0:0.

Tahtmatult kerkis võrdluseks silme ette Inglismaa ja Itaalia matš, kus polnud mingit pusimist, vaid nauditav pinge. Vastased hiilisid teineteist nagu otsustavaks käpalöögiks valmistuvad pantrid. Itaalia keskväljaku dispetšer, 35aastane Andrea Pirlo saatis teele ühe täpse söödu teise järel. Pealtvaatajail möödus 90 minutit lennates, nii huvitav oli.

Venemaa viiki Lõuna-Koreaga iseloomustas mõlema meeskonna väravavahtide ebakindlus. Praegu võib suurima käpardi tiitli välja anda Venemaa väravavahile Igor Akinfelevile, kes pudistas palli oma puuri pärast Lee pealelööki.
Saksa masin töötab tõrgeteta

Maailmameistriks tuleb kas Lõuna-Ameerika või siis Euroopa esindus. Nii juhtus ka varasemal 19. korral. Esimeses ringis jätsid eurooplased kõige vägevama mulje. Võimsa lainena mõjub Saksamaa koondis. On tunda, et kõik liinid tegutsevad tasakaalustatult, meeskond tervikuna jätab hästi reguleeritud masina mulje, mille pöördeid saab vajaduse korral suurendada. Thomas Müller juhib kolme tabamusega praegu väravaküttide edetabelit.

Pürenee taevas on pilves

Pürenee poolsaare esindused, valitsev maailmameister Hispaania ja alati teravalt mängiv Portugal kõrbesid aga täiesti. Mõlemad kaotasid oma avamatši neljaväravase allajäämisega ja ellujäämiseks tuleb ülejäänud kahe alagrupimänguga oma parimat vutti näidata. Intriig on õhus: kas nad suudavad põrmust tõusta ja kas vastased üldse lubavad seda. Praegu pole keegi veel oma unistusi maha matnud, kõik on näljased. Teises mänguvoorus muututakse veelgi teravamaks ja ka õelamaks. Kindlasti sünnib aga ilusaid hetki ja väravaid.

Tulemused

  • Saksamaa–Portugal 4:0
  • Iraan–Nigeeria 0:0
  • Ghana–USA 1:2
  • Belgia–Alžeeria 2:1
  • Venemaa–Lõuna-Korea 1:1

Teine mänguvoor

  • Brasiilia–Mehhiko 0:0
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments