Vaba tänav 9 krundi ja lähiala detailplaneeringu ning strateegilise keskkonnamõju hindamise algatamine

Katrin

katrin@le.ee

Haapsalu linnavolikogu algatas 30.05.2014 istungil otsusega nr 51 Vaba tn 9 krundi ja lähiala detailplaneeringu ning strateegilise keskkonnamõju hindamise Haapsalus.

Planeeritav ala suurusega u 350 000 m², asub Haapsalu kirdeosas Tagalahe ääres. Planeeringuga käsitletakse munitsipaalomandis olevaid üldmaa krunte Vaba 9 ja Vee 19 ning nendega külgnevaid transpordimaa krunte. 

Hoonestamata krunt Vaba 9 hõlmab Tagalahe-äärset maa-ala Aafrika rannast Randsalu ojani ja sealt edasi mööda oja telgjoonel asuvat linna administratiivpiiri peaaegu Tallinna maanteeni. 

Planeeringu eesmärk on munitsipaalomandis olevat 321 895 m² pindalaga hoonestamata kinnistu kruntideks jagamine, planeeritud kruntidele ehitusõiguse, ehitamise ja hoonestamise tingimuste määramine.

Planeerimisele tuleb Vaba 9 krundi kaks ala:
– Planeeringuga selgitatakse välja võimalused Aafrika rannast algavale u 100 000 m² suurusele alale puhkeotstarbelise ärimaa krundi moodustamiseks, et ehitada sinna SPA-hotell, veekeskus jms, pikendada promenaad ja rajada puhkeala. Juurdepääsud krundile kavandatakse Vee tänavalt. Selle planeeringu osa algatamise ettepaneku tegi linnale Solid Union OÜ.
– Haapsalu puhastusseadmetele krundiga külgneva Haava tänava äärne maa-ala, kuhu kavandatakse linna kommunaalteenuste arendamiseks vajalikke tootmismaakrunte, et rajada keskkonnajaam, platsid okste-lehtede kogumiseks ja komposteerimiseks, vajalikud hooned ning Haava tänava pikendus. Vastav detailplaneering algatati Haapsalu linnavolikogu 27.01.2012 otsusega nr 139. Planeeringu koostamine on pooleli ja seda jätkatakse uue detailplaneeringu koosseisus. Tööle on koostatud strateegilise keskkonnamõju eelhindamine – Haapsalu linnavalitsuse 16.05.2013 korraldus nr 325. Selle planeeringu osa koostamine toimub linna ettepanekul. 

Osa Vaba 9 krundist jääb jätkuvalt looduslikuks haljasmaaks.

Kehtiva üldplaneeringu kohaselt on planeeritava Vaba 9 krundi maakasutuse juhtfunktsioon „looduslik haljasmaa (roostik)”.

Planeeringuga tehakse ettepanek muuta Haapsalu üldplaneeringut: muuta maakasutuse sihtostarbeid, vähendada planeeritavate kruntide osas üldplaneeringuga kehtestatud kohati 400 m laiust Tagalahe ranna ja kalda ehituskeeluvööndit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to: tody
9 aastat tagasi

Ega neid pole SAulle tarviski! Linnapea soovib uue SPA ehitada ühe küljega vastu Aafrika ranna laste väljakut ja teise küljega vastu Toompea lossi müüre. Esiküljel asuv terrass hakab pitha Haapsalu Kaubamajast ja lõppeb Piiteri Ermitaaziga ( ajutiselt, kuna kulgeb edasi vastu Kremli müüri ja edasi Hiina müüri, pärast Suklese ja Putini ühist vsllutusretks Hiinasse ja Putini kapituleerumist Suklese ja Karilaiu ees.)

tody
9 aastat tagasi

kust võiks leida otsuse või eelhinnangu faile?
linnavalitsuse dokumendiregistrist ei leia

Kalju
9 aastat tagasi

Kus on plaan/eskiis/projekt?