0

Jõgevamaal hukkus tulekahjus 8aastane poiss ja 47aastane mees

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Täna kell 00.43 sai Häirekeskus teate tulekahjust Jõgeva maakonnas Kasepää vallas Kükita külas, kus kahe korrusega elumaja põles lahtise leegiga. Kustutuse käigus leiti 8aastase poisi ja 47aastase mehe surnukeha.

Kohale saadeti päästjad Mustvee, Alatskivi ja Jõgeva päästekomandost ning Lohusuu vabatahtlikud.

Mõne minutiga kohale jõudnud Mustvee päästjad selgitasid, et põleb terve hoone: maja katusest, akendest ja ustest ulatusid leegid välja. Pääste suitsusukeldujad üritasid majja siseneda, kuid intensiivse põlemise tõttu oli see võimatu. Kustutustöid alustati väljast ja järk-järgult liiguti maja sisse. Majast leiti tules hukkunud mehe ja lapse surnukehad.

Hoone hävis tules täielikult. Kustutustöö lõpetati kell 4.40. Esialgsetel andmetel on tõenäoline, et tulekahju võis alguse saada hooletust suitsetamisest, teatas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Tänavu on tules hukkunud juba 27 inimest ja umbes pooled neist on elu kaotanud hooletust suitsetamisest või suitsuga magama jäämisest alguse saanud põlengutes.

Päästjad hoiatavad, et suitsuga tugitooli või voodisse pikali heita on eluohtlik! Suitsetada on ohutum elamust väljas ning pärast suitsetamist tuleb koni hoolikalt kustutada.

7. juunil kell 14.07 kutsuti päästjad Lihulasse, kus Lasteaia tänava ühes elumaja korteris põles madrats. Kiirabi viis suitsu täis korterist haiglasse kolm inimest. Kustutustöö lõpetati kell 16.24.

Kell 15.19 sai Häirekeskus teate tulekahjust Tallinnas. Päästjate saabudes põles Õismäe tee 14 korrusega elumajamaja viienda korruse korteris köök ja rõdu. Inimesed viga ei saanud. Kustutustöö lõpetati kell 16.54.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz