Politseid ootavad ees suured muudatused

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Politseinike autasustamine 230Politseinike ja piirivalvurite tunnustamine aasta alguses. Foto: Urmas Lauri

Politsei– ja piirivalveametit ootavad muudatused, kuid esialgu pole veel kindel ei uus struktuur ega seegi, mitu töötajat koondatakse.

Läänemaal on väidetavalt ühe tehnilise töötaja koondamine kindel.

Lääne prefekti Priit Suve sõnul on 28. mail politsei– ja piirivalveametis arupidamine, kus peaks selguma reformide võimalik ajakava ja koondatavate arv.

„Politseinike palk pole see, mis võiks olla. Ühe meetmena töötasu tõstmiseks on politsei võtnud nõuks oma ridu koomale tõmmata ja selle võrra saame politseinike palka tõsta,” ütles Suve.

Kõige ebakindlamad on neis oludes Haapsalu piirivalvurid, sest suure tõenäosusega liidetakse kordon koos oma umbes 20 töötajaga politseijaoskonnaga.

Täismahus artiklit saab lugeda 27. mai Lääne Elust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ohjah
10 aastat tagasi

Ega ilmselt polegi siia vaja rohkem politseinikke – elanike arv kahaneb 100 kaupa kuus, kes jäädavalt lähevad. Lisaks nendele veel mitu tuhat, kes igapäevaselt Haapsalus ei ela vaid viibivad nädala sees kas Tallinnas või Soomes/Rootsis/Norras. Allesjäänutest on enamik pensionäre. Nagu juba pank ütles – vajadus puudub. Samuti on ka politseiga. Mis sa nest tuhandetest penskaritest ikka valvad – nagunii surevad varsti ära.

ätt.
10 aastat tagasi

Tehakse tasuliseks,pappi on sõidame välja,uurime.Pappi pole siis vaata ise kuidas hakkama saad

suured muudatused
10 aastat tagasi

nimetatakse ümber miilitsaks

jah
10 aastat tagasi

siit riigist pole enam võtta midagi, kõik on nässu keeratud…. siis põgenetakse nagu rotid uppuvalt laeval.

olemas
10 aastat tagasi
Reply to  jah

Palun mine kiirelt ära. Sa veel jõuad. Mitte kõik ei ela nii kehvasti ja ei virise nagu sina..

appi
10 aastat tagasi

miks nimetada seda muudatuseks…..see on ju kärpimine ehk siis teisisõnu valitsusel palkadeks raha ei ole.Aga ega see kedagi siin riigis huvita,inimesed on rahul ja see on kõige tähtsam.Valides ikka ja jälle reffe võimule saadetakse valitsusele ilus sõnum rahva rahulolust.

mnjah
10 aastat tagasi
Reply to  appi

see,mis siin riigis on ning samuti need ees ootavad muudatused ongi vist Lauri Luige sõnul ” heaolu ja julgeolek” . Tundub,et valimistel ei ole vaja eriti mõistust kasutada või siis seda lihtsalt ei ole.

Järjekordne
10 aastat tagasi

….seatemp mõne poliitiku poolt. Olukorras,kus turvalisus on niigi madal ja Läänemaal on vaid üks patrull valves. Aga sõdurite Afganistaani või mujale saatmiseks on pappi kyll….